Maistuvat hasselpähkinä-suklaakuppikakut

Taikina

  • 125g pehmeää voita
  • 150g hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 220g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 160ml maitoa
  • 40 g hasselpähkinärouhetta

Suklaapäällys

  • 50 ml kuohukermaa
  • 100 g suklaata
  • hasselpähkinärouhetta koristeluun

 

Vaahdota sähkövatkaimella voi ja sokeri kuokeaksi. Vatkaa kananmunat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeri jauhe vuorotellen maidon kanssa aloittaen ja lopettaen jauheseoksella. Lisää hasselpähkinärouhe.

 

 

Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Minä käytin isompia muffinivuokia, joten taikinaa riitti kahdeksaan vuokaan. Pienemmissä vuoissa taikinaa riittää luultavamminkin 12 kappaleeseen. Paista kuppikakut 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja silloin kun taikinaa ei tartu tikkuun, kuppikakut ovat kypsiä. Valmista suklaakuorrute kuumentamalla kuohukerma kiehuvaksi mikrossa ja paloittele suklaa kuumaan kermaan ja sekoita tasaiseksi. Suklaa kovettuu nopeasti, joten kannattaa levittää ja koristella kuppikakut hasselpähkinärouheella mahdollisimman nopeasti. Jos kaikki suklaa ei sula kerralla kermaan, voit sulattaa seosta kuumassa vesihauteessa.

Nauti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.