Ideasta sarjakuvaksi – Osa 3: Luonnostelu

Osa blogipostaussarjaa: Ideasta sarjakuvaksi.
Osa 2 – Käsikirjoitus ja sen työstäminen, löytyy täältä.
Osa 1 – Ideointi, löytyy 
täältä.

LUONNOSTELU

Tänään aloitin luonnostelemaan varsinaista työtä ja hahmottelemaan miltä lopullinen sarjakuva tulisi näyttämään. Sivuja kertyi viisi ja edellisessä osassa kertomani käsikirjoitus muuttui, KOSKA en millään saanut piirrettyä sarjakuvan toiseksi päähenkilöksi kaavailemaani miestä. Niimpä juoni on tällä hetkellä seuraava: 

Samassa bändissä soittavat naiset kehittävät voimakkaita tunteita toisiaan kohtaan. Toinen tahtoo pitää hauskaa ilman sitoutumista, toinen toivoo jotain enemmän. Toinen naisista lisäksi seurustelee miehen kanssa ja sarjakuva käsittelee mustasukkaisuutta, epävarmuutta ja omien tunteiden käsittelyä musiikin kautta. 

11123946_673280056128349_1426553824_n.jpg

Aloitan luonnostelun siitä, että piirrän kuvakäsikirjoituksen pohjalta sivujen hahmotelmat ja ruudut A4:selle. Kuvakäsikirjoitus kokonaisuudessaan on minulla yleensä pieninä suttuina yhdellä tai kahdella A4:lla. Seuraavaksi piirsin aika nopeasti perus sisällöt ruutuihin ja kirjoitin alustavat tekstit. 

Koska juoni muuttui aika radikaalisti kuvakäsikirjoituksen jälkeen, tekemäni ruudut eivät täysin sopineet sisältöihin, mutta sitä varten luonnostellaan, jotta nähdään toimiiko jokin ruutu vai ei. Luonnoksia piirtäessä myös näen, toimiiko jokin hahmo minulle vai ei. Toista sivua tehdessäni totesin, ettei mies hahmo vain näytä hyvältä ja siirryin piirtämään hänet naisena. Niimpä viimeiset kolme sivua muuttuivat. 

Muutenkin kuvakäsikirjoituksen ruudut muuttuivat alkuperäisestä luonnokseen siirryttäessä. Yhdistelin ruutujen sisältöjä tai lisäsin väleihin uusia ruutuja tuomaan sisältöä sarjakuvaan. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että osa ruuduista tulee siirtymään lopulliseen versioon tälläisenään, mutta osaa muokkaan voimakkaasti, joko pienentäen ruutua tai vaihtamalla kuvakulmaa ja asetelmaa. Tarina itsessään vaikuttaa vielä toistaiseksi hyvältä.

Seuraavaksi otan käyttööni valopöytäni, jonka avulla teen vielä yhdet luonnokset näiden luonnoksien pohjalta ennen (toivottavasti) lopullista versiota. 

Postaussarjan neljännessä osassa alkaa tussausvaihe. Deadline lähestyy…

Kulttuuri Suosittelen

Kaksi piirasta

Innostuin eilen leipomaan päivällistä ja koska kaapista löytyi peruspiirakkapohja tarvikkeet niin tein kaksi taikinaa suolaista ja makeaa piirasta varten.

Suolainen pohja

  • 150g pehmeää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl vettä
  • ripaus suolaa

Makea pohja

  • 150g pehmeää voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl vettä

Sekoita voihin vehnäjauhot/vehnäjauho + sokeri. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kääri sekoitettu taikina kelmuun ja laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Esipaista pohjia n. 10 minuuttia 200 asteessa uunin alatasolla. 

Sieni-tomaattitäyte

  • 6 kpl herkkusieniä pilkottuna
  • 1 rasiallinen minitomaatteja
  • 1 kermaviili
  • 2 kananmunaa
  • Juustoraastetta maun mukaan
  • 1 mozzarella pallo
  • Pippuria ja suolaa
  • Oliiviöljyä

Kuulota herkkusienet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta pippurilla ja suolalla. Siirrä sivuun.
Paista rasiallinen minitomaatteja oliiviöljyssä, kunnes tomaatit alkavat pehmentyä.
Yhdistä sienet, tomaatit, kermaviili ja kananmunat yhteen ja levitä esipaistetulle suolaiselle piirakkapohjalle.
Raasta juustoraastetta päälle ja siivuta mozzarellasta viipaleet juustoraasteen päälle. 
Paista 35 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. 

 

sienipiirakka2_0.jpg

Karamelli-omenapiiras

  • Viisi omenaa lohkottuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 80 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 maitorahka
  • 1/2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa

Sulata voi ja fariinisokeri pannulla, kunnes seos on kullanruskeaa. Lisää lohkotut omenat pannulle ja ripauta vaniljasokeria mauksi. Anna seoksen kuplia pannulla, kunnes omenat alkavat pehmetä. Siirrä pannu syrjään jäähtymään vähäksi aikaa.
Yhdistä maitorahka, kerma, kananmunat ja kaneli kulhossa. 
Kaada esipaistetulle pohjalle karamelli-omenaseos, lisää päälle rahkaseos ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 35 minuuttia.

Miehen mielipide omenapiirakasta oli, että ”parasta piirakkaa mitä on koskaan syönyt”! En tiedä kuinka puolueellinen kommentti tämä nyt sit oli. ;D
Karamelli kovettuu vähän jääkaapissa, joten piiras vain paranee (jos tykkää crunchista) yön yli!

 

omenapiirakka2_1.jpg

Nauttikaa! Ja hyvää pääsiäistä kaikille!

Koti Ruoka ja juoma