Perhepäivähoidon aloitus lähestyy

10957391_1575154839419852_1098947662_n.jpg

Kevät tekee kovaa vauhtia tuloaan. Ja mikä parasta, saimme tyttärellemme yksityisen perhepäivähoitopaikan (max 6 päivää kuukaudessa) tutulta perhepäivähoitajalta melko läheltä meitä! Kovaa stressiä tämä koko asia onkin aiheuttanut, joten nyt voi vähän huokaista. Tämä tuli juuri oikeaan aikaan helpottamaan arkeamme ja S:n opiskelun loppurutistusta. 

Viime viikolla kävimme allekirjoittamassa sopimukset ja tänään S ja E kävivät tutustumassa pari tuntia hoitopaikkaan ja ihmettelemässä muita lapsia. Perjantaina tutustutaan vielä ulkotouhuihin. Ryhmässä kaikki ovat alle 2 vuotiaita, joten E:lle löytyy varmasti leikkikavereita. 

Virallinen aloituspäivä on 1.3. ja tällä viikolla perhepäivähoitaja lupasi ilmoittaa tulevan kuukauden hoitopäivät (saimme esittää toivomuksiakin). Alkuun sovimme lyhyempiä hoitopäiviä (n. 4 h per päivä), mutta muuten normaali päivä tulee olemaan n. klo 8-16. 

Tästä on hyvä aloittaa pehmeä siirtyminen päivähoitomaailmaan. Missä vaiheessa joku kävi vaihtamassa meidän pienen nyytin tälläiseen isoon tyttöön? Ei sillä että valittaisin. Taaperon touhut ovat ihan eri mielenkiintoisia kuin vauvan. 

10948671_844044028971823_115806805_n.jpg

 

Perhe Lapset Vanhemmuus

Ystävänpäivän Suukot

Enpä ennen eilistä ollut tullut ajatelleeksi, että suukkoja voisi tehdä itsekin. Ja helposti vieläpä.

Joten ystävänpäivän perinteisen ”kokataan pitkän kaavan mukaan” -päivällisen varjolla valmistin meille suklaiset suukot.

SUKLAA SUUKOT

2015-02-14 13.54.07.jpg

Ohjeella saa n. 10 kpl isoa suukkoja (tai 9 jos kokkaaja päättää pursottaa loput suuhunsa)

Tarvikkeet:

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • Digestive keksejä pohjiksi
  • 1 levy suklaata, n. 200g

​Resepti:

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hiljalleen sokeri
  • Pursota marenki digestive kekseille keoksi
  • Paista 175 asteisessa uunissa n. 6 minuuttia
  • Sulata suklaa mikrossa pikku hiljaa varoen polttamasta sitä pohjaan
  • Valele/dippaa/pursota suklaa marengin päälle, tyyli on vapaa
  • Laita kylmään odottamaan tarjoilua

2015-02-14 13.33.54.jpg

2015-02-14 13.33.24.jpg

 

 

 

2015-02-14 13.52.49 (1).jpg

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!
 

Ps. kun googlailin ohjeita törmäsin myös vaihtoehtoiseen tapaan tehdä nämä, eli siinä sokeri/glukoosisiirappiseos kuumennetaan yli 115 asteiseksi ja lisätään marenkimassaan eikä suukkoja paisteta uunissa olleenkaan. Totesin kuitenkin olevani sen verran tapaturma altis, että paistaminen kuulosti turvallisemmalta vaihtoehdolta. 

Koti Ruoka ja juoma