Sairaalakassin pakkaamista

Eilen kun heräsin kolmen aikaan vessaan, kävi mielessä että ehkä olisi aika pakata jo jotain sairaalakassiin, jotta ei tule ihan paniikkia, jos vauva päättää tulla ulos kun aikaakin on vain 6 viikkoa laskettuun aikaan.

Sairaalakassiin meni seuraavaa:

- Hygieeniatarvikkeita (rasvoja, suihkutuotteet, dödö, hammasharja ja -tahna)

- Kylpytakki

- Oma tyynyliina

- Vaatteita (sukkia, alushousuja, oloasu, kotiutumisvaatteet)

- Terveyssiteitä, liivinsuojia

- Kantoliina ja sen ohjeet

- Uninalle joka toimii lämmitettävänä kaurapussina

Kassista puuttuu vielä:

- Imetysliivit, rintapumppu (näitä en kyllä ole vielä edes hankkinut.. katsotaan hankkiiko mies ne sit kun vauva on syntynyt... ;D naurettiin neuvolassa tälle asialle neuvolatädin kanssa viimeksi.) 

- Ipod, johon S lupasi laittaa lempimusiikkiani

- Laturit, puhelin

- Neuvolakortti löytyy käsilaukusta avaimien ja lompakon kanssa

- Lukemista, mukaan myös ehkä tablet, mutta lähempänä sitten...kameran mies saa kantaa mukanaan.. :)

- Eväitä pitää jossain vaiheessa hankkia (kuivattuja hedelmiä ja jotain säilyvää, vettä yms... ) jos vaikka lähtö tulee yöllä... S voi muuten käydä hakemassa syötävää lähikaupasta. Jääkaapissamme tuntuu yleensä olevan vain päivän tai parin ruokatarvikkeet, joten niistä ei välttämättä aina saa eväitä väsättyä, ehkä tähän pitäisi tulla muutos.. Myös pieni kylmälaukku mukaan voisi olla ihan hyvä idea. 

Hoitolaukussa on vauvalle:

- Pari kestovaippaa ja imuja, harsoja

- Vaatteita (myssy, eri kokoisia bodyja/muita vaatteita (kokoja 50-56) ja kotiutumisvaatteet)

Kassista puuttuu vielä:

- Vastasyntyneelle käyvä tutti (meillä taitaa olla pari vähän isommalle sopivaa..)

 

Hmm.. puuttuukohan jotain tärkeää..? Olen googlaillut sairaalakassin sisältöjä ja ehkä tärkeimmät nyt ainakin pitäisi löytyä. S voi sit käydä kotoa/kaupasta hakemassa, jos tarvetta ilmenee...Tosin miun sairaalakassi on enemmänkin sairaalamatkalaukku, kuin mikään pieni kassi... Vauvan tarvikkeet ovat siksi omassa hoitolaukussaan, kun eivät mahtuneet matkalaukkuun (siis sellainen käsimatkatavaroihin menevä perässä vedettävä laukku).

Lisäksi käänsimme jälleen makuuhuoneessamme sängyn asentoa (tapahtuu ehkä kerran 1,5 kuukaudessa). Irrotimme myös seinältä hyllyn, koska huomasin ruuvien antavan periksi kipsilevyssä. Not good. Vihaan tätä kämppää kyllä näiden seinämateriaalien tähden. Kipsilevyä osassa seiniä ja lopuissa betonia. Nyt yritän keksiä hyllylle uuden paikan (Ikean valkoinen Lack-hylly, toimii poikittain seinällä tai pystysuunnassa). Hylly oli siis poikittain sängyn yläpuolella. Ehkä laitan sen pystysuunnassa johonkin muualle. Tai sitten se menee varastoon... 

 

 

Kommentit

Rintapumppuja on käsittääkseni sairaaloissa, kotiin toki voi hankkia jos siltä tuntuu, mutta sairaalaan ei varmaan kannata ottaa mukaan? Muuten noilla kyllä pärjää! 

Silkkitassu

okei. :) hyvä tietää.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mulla oli sairaalaa varten kertisalushousuja, koska en viitsinyt ostaa kotiin mummomallisia valtavia, ja ekoina päivinä kyllä mä ainakin tarvitsin niitä, siis VALTAVIA. Samoin siteiksi ostin erityisäitiyssiteitä, kun tavalliset näyttivät niin surkean pieniltä. 

Imetysliiveinä mulla toimivat aluksi parhaiten Bravadon Silk Seamlessit, koska niissä ei ole tarkkoja kuppikokoja, joten toimivat, vaikka koko muuttuisi päivässä tai parissa rajustikin. Mutta joku täällä kommentoi aiemmin, että noi ei pelitä, jos on kovin pieni rinnanalusympärys ja isot bosat (mulla on päinvastoin). 

En tiedä, saako Suomen sairaaloista vauvalle vaipat, mutta meitä suositeltiin ottamaan sairaalaan vastasyntyneen kokoa olevia kertisvaippoja, koska vauva voi olla niin pieni, että kestot on vain liian isoja ja falskaa heti. Mut sit on riski, että jääkin käyttämään helppoja kertiksiä.... kuten me. ;)

Silkkitassu

Kyllä saa vaippoja minun mielestäni. Lähinnä kun noita kestoja tahdon käyttää niin niitä ei kyllä varmaan kaikista löydy, harsoja kaikista löytyy ihan pienimmille, jos kestot tosiaan on liian isot... Yritin valita pienimmät mukaan. Huomenna mennään synnytysinfoon keskussairaalalle niin ehkä ne kertoo viel siel jotain ohjeita.

Ihme

Joo, rintapumput on sairaalassa. Samoin alushousut saa sieltä ja siteetkin. :)

Uuden elämän arvoitus

Itse ajattelin hankkia imetysliivit vasta maidon nousemisen jälkeen. Itelläni on sen verran iso varustus, etten ota riskiä liian pienistä liiveistä... Hurjaa, että sairaalakassiakin pitäisi varmaan kohta ruveta miettimään :)

Silkkitassu

nokun näin minäkin sitä olen ajatellut, mutta toisaalta taas sit pääseekö sitä sinne kauppaan lähtemään kun synnäriltä kotiutuu (lähinnä et jaksaako...).. Et joku vois olla ihan hyvä ennen synnytystä hankkia tai sit tilaa netistä. 

Sensei
Puuhevonen

...Ja sairaalan puolestahan saa myös vauvalle vaatteet eli aivan kauhean paljoa niitä ei kannata sinne raahata. Ja itselle sieltä saa firman puolesta kaiken tarvittavan, siteet, vaatteet yms mutta itse tykkäsin kulkea sielläkin omissa kamppeissa. Mulla ei tainnu olla erillisiä imetysliivejä mukana, spagettiolkaintopilla mentiin. Toki ne (tai joku iso jumppatoppi) on kätevät jos tarvii niitä kaalia tukkia tisseihin.

Oleelisimpana pitäisin äitin viihdykettä eli tablettia tai kirjoja, siellä osastolla kun on sitä aikaa vauvan nukkuessa...

Silkkitassu

Vauvalle lähinnä on kotiutumisvaatteet pakattu, mutta tosiaan otin muutaman erikokoisen. Ajateltiin et pitää jotain harsoja tai muita käyttää vauvalla sairaalassa ja mies voi viedä niitä kotiin et näädät pääsee tutkimaan ennen kotiutumista jo vauvanhajua.
Itse tahdon olla omissa vaatteissa, jos ne vaan tuntuu mukavemmilta. Ja sen rentoutumisen takia otin oman tyynyliinan, et on oman kodin tuoksua edes vähän. Ja kylpytakki on ihan pakko viedä. Se on niin pehmoinen.

Sensei
Puuhevonen

Joo ja suosittelen omia alushousuja myös. Kun jälkivuoto rauhoittui sen verran että uskalsin laittaa normaalin siteen ja omat alushousut niitten kauheitten tenasiteiden ja sairaalan verkkoalushousujen sijasta, tuli olosta heti asteen verran ihmismäisempi...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.