Sininen sitruunarahkakuppikakku
18 kpl, uuni 150 asteeseen, noin 20 minuuttia
Tarvikkeet:
- 125g pehmeää voita
- 170g sokeria
- 2 kananmunaa
- 190 g vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 175g ranskankermaa
- 4 rkl kermaa/maitoa
- sinistä elintarvike väriä muutama teelusikallinen
Päällys:
- 100g sitruunarahkaa
- 30g pehmeää voita
- 300g tomusokeria
- 2 tl elintarvikeväriä
Ohje
- Vaahdota vatkaimella voi ja sokeri. Lisää yksitellen munat, lisäyksen jälkeen vatkaa hyvin.
- Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe vaahtoon kauhalla. Lisää ranskankerma ja maito/kerma.
- Lisää elintarvikeväriä halutun värin saavuttamiseksi.
- Täytä vuoat yli puolilleen ja kypsennä noin 20 minuuttia seuraten väriä sekä kokeilemalla tikulla kypsyyttä. Väri palaa herkästi ruskeaksi liian kuumassa.
- Valmista sitten kuorrute vatkaamalla rahka ja voi kuohkeaksi.
- Lisää tomusokeri varovasti joukkoon.
- Lisää pari teelusikallista elintarvikeväriä ja tarkista samalla kuorrutteen ”juoksevuus”. Haluat sen olevan vähän tönkköä. Lisää tarvittaessa tomusokeria lisää. VAROITUS: resepti on hyvin makea…
- Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele ja herkuttele!
Itse lisäsin taikinaan sitruunamehua, jolloin taikinasta tuli enemmän vihreä kuin sininen…Paistoaikaa ja lämpötilaa kannattaa kokeilemalla löytää oikeaksi näiden värien kanssa…