Sininen sitruunarahkakuppikakku

photogrid_1355500223705.jpg

18 kpl, uuni 150 asteeseen, noin 20 minuuttia

Tarvikkeet:

  • 125g pehmeää voita
  • 170g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 190 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 175g ranskankermaa
  • 4 rkl kermaa/maitoa

 

  • sinistä elintarvike väriä muutama teelusikallinen

Päällys:

  • 100g sitruunarahkaa
  • 30g pehmeää voita
  • 300g tomusokeria
  • 2 tl elintarvikeväriä

Ohje

  • Vaahdota vatkaimella voi ja sokeri. Lisää yksitellen munat, lisäyksen jälkeen vatkaa hyvin.
  • Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe vaahtoon kauhalla. Lisää ranskankerma ja maito/kerma.
  • Lisää elintarvikeväriä halutun värin saavuttamiseksi.
  • Täytä vuoat yli puolilleen ja kypsennä noin 20 minuuttia seuraten väriä sekä kokeilemalla tikulla kypsyyttä. Väri palaa herkästi ruskeaksi liian kuumassa.
  • Valmista sitten kuorrute vatkaamalla rahka ja voi kuohkeaksi.
  • Lisää tomusokeri varovasti joukkoon.
  • Lisää pari teelusikallista elintarvikeväriä ja tarkista samalla kuorrutteen ”juoksevuus”. Haluat sen olevan vähän tönkköä. Lisää tarvittaessa tomusokeria lisää. VAROITUS: resepti on hyvin makea…
  • Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele ja herkuttele!

Itse lisäsin taikinaan sitruunamehua, jolloin taikinasta tuli enemmän vihreä kuin sininen…Paistoaikaa ja lämpötilaa kannattaa kokeilemalla löytää oikeaksi näiden värien kanssa…

 

koti ruoka-ja-juoma diy