Toinen kolmannes takanapäin

Toinen kolmannes alkaa olla lopussa!

Tällä viikolla keskiviikkona alkaa viikko 28. Toinen kolmannes on takana päin!
Kesä meni hujauksessa eikä oikeastaan ole tapahtunut hirveästi. Pahoinvointi loppui kesäkuun alkuun, joten kesällä on kärsinyt vain kuumuudesta. Eikä ole tarvinnut syödä ihan niin paljon kuin pahoinvoinnin aikaan. Jouduin kuitenkin aloittamaan rautalisän syömisen, alentuneen hemoglobiinin takia.
Rakenneultra oli kesän kohokohta 18.7. ja näimme vauhdikkaan liikkujan ja kaikki oli hyvin. Emme sukulaisten ja tulevan isosiskon harmiksi selvittäneet tulevan vauvan sukupuolta, joten jännitämme loppuun saakka ellei tässä välissä tule muita ultrauskertoja missä sukupuoli selviäisi vahingossa. Meillä on valittuna nimet kummalle vain, niistä jossain kohtaa lisää. Samana iltana kumppani tunsi ensimmäiset liikkeet vatsan päältä. Itse olin liikkeitä tuntenut selvästi jo pari viikkoa, mutta nyt ne näkyivät jo päältä päin.

Rakenneultra kuva toinen kolmannes

Uusin neuvolakäynti oli nyt 26.8.. Kaikki meni hyvin, paitsi SF-mitan osalta (mikä minulla jo edellisessä raskaudessa oli käyrien ylätasolla). Se oli nyt humahtanut 30 senttimetriin (edellisessä raskaudessa tuo SF-mitta tuli vastaan vasta 34 raskausviikolla). Lisäksi kohtu tuntuu todella pinkeältä, joten hoitaja epäili että minulla on paljon lapsivettä ja joudun siis nyt parin viikon sisällä ylimääräiseen ultraan ja siitä mahdolliseen kontrolliin riippuen mitä löydöksiä ultra ja kokeet antavat. Ei tietenkään pitäisi googlata mikä liian lapsiveden aiheuttaa, koska tämä tietenkin sai itseni ylianalysoimaan tilannetta. Toisaalta onneksi siellä myös sanottiin, että syy jää monissa tapauksissa mysteeriksi. Epäilen että kehoni vain tuottaa sitä enemmän kuin vauva kerkeää poistaa. Vauva on liikkuvainen ja oloni on ollut hyvä, joten en ole pitänyt asiaa erityisen huolestuttavana, mutta hyvä se on silti selvittää. Edellisen raskauteni keskiraskauden kuulumiset voi lukea täältä.

Olot ja suunnitelmat

Ison vatsan kanssa oleminen on tietenkin kuluttavaa, vaikka pääasiassa toinen kolmannes on mennyt olojen puolesta todella hyvin. Istuminen ja seisominen eivät ole miellyttäviä pidemmän aikaa, kylkiin alkaa sattua. Käynkin päivän mittaa paljon makuullani, jotta keskivartalo saa lepoa. Onneksi kotitoimistolla on sohva vieressä. Henkisesti voin hyvin ja olen aika luottavainen loppuraskauden ja tulevan synnytyksen osalta. Olemme jo työnantajan kanssa sopineet alustavat päivämäärät töistä poisjäämiseen sekä myös tuleva paluu on merkattu kalenteriin. Aikeissani on siis aloittaa keväällä paluu työskentelemällä yhtenä päivänä viikossa parin kuukauden ajan ja sitten muuttaa se kahdeksi päiväksi viikossa. Tämä mahdollistaisi myös kumppanin vanhempainvapaan noina minun työpäivinäni. Sitten myöhemmin hän voi ottaa pidemmän pätkän vapaata kun olen käyttänyt suurimman osan omista päivistäni. Olen myös hakenut jo keväälle saakka kelan tuet. Sitten kun osa-aikainen paluu töihin tapahtuu, pitää hakea sitten loppuja päiviä, kun ollaan sovittu ne tietyt päivät milloin olen töissä ja milloin kotona. Onneksi työnantaja on näissä joustava, varsinkin kun tämä on vasta alustava suunnitelma.

Koska tosiaan teen etänä töitä 100% (muutamaa satunnaista toimistopäivää lukuun ottamatta) niin uskon että imettäminen onnistuu töihin paluun jälkeenkin hyvin. Varsinkin imetyksen onnistuminen ja jatkaminen ainakin sinne 6kk saakka on itselle henkisesti tärkeää. Viimeksi kun täysimetin 2kk ikään ja osaimetystä jatkui 3kk ikään saakka, kunnes palasin melkein täyspäiväiseen toimistotyöhön. Nyt tilanne on täysin eri. Huomasin myös viime viikolla, että rintani ovat alkaneet erittämään ensimaitoa ja suunnittelinkin että sitten kun viikko 37 alkaisi, voisin alkaa pumppaamaan sitä talteen ja näin valmistautumaan imetyksen aloittamiseen. Katsotaan mitä käy.

Hankinnat

Hankintoja ei olla tehty vielä hirveästi. Sain siskoltani vaatekassin, imetysrintaliivejä (ja muutenkin isompia rintaliivejä) olen hankkinut muutamat, äitiyspakkaus tuli ja sitten ostin käytettynä kassillisen kestovaippatarvikkeita, meillä lisäksi on Manduca sekä BeSafen turvakaukalo sekä vaatteita E:n ollessa vauva. Olemme tutkineet sopivaa vaunua ja aika varmasti tulemme hankkimaan Cybexin Priam yhdistelmävaunut, mutta runkovaunukopan sijasta pehmeällä vaunukopalla (miksi sitä nyt kutsutaankaan). Minulla oli harkinnassa myös Bugaboon Cameleon 3:set, mutta päädyimme tykkäämään Cybexista enemmän kun kävimme testaamassa sitä kaupassa. Uuden auton hankinta on edessä ja yhtenä kriteerinä vaunuille oli pieni koko taitettuna sekä käytettävyys.

Hankintalistalla on vielä ainakin seuraavaa vaunujen lisäksi:

  • taitettava kylpyamme (kylpytuki löytyy edellisestä raskaudesta)
  • hoitotaso tai hoitoalustoja (ylä- ja alakerta huomioiden)
  • vuokrattava ensisänky parille ensimmäiselle kuukaudelle, jotta ylä- ja alakerran väliä voi vaihdella helposti
  • pienimpiä vaatteita (ja varsinkin talvivaatteita)
  • mahdollisesti kestovaippailuun jotain tarvikkeita
  • rintapumppu, imetystyyny
  • itkuhälyttimet
  • manducan kumppaniksi sidottu liina
  • myöhemmin sitten vielä pinnasänky, syöttötuoliin pehmusteet ja muuta mitä katsotaan tarpeelliseksi kuten sitteri tms..

Yritetään siis pitää hankinnat sinänsä minimissä rajallisten tilojen takia ja sitten panostaa niihin mitä hankitaan. Katsotaan miten käy. 😀

Onko muita joilla on ollut raskauksissa paljon lapsivettä? Onko syy selvinnyt vai jäänyt mysteeriksi?

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *