Uskomatonta, mutta totta! Lapsiperhe, joka nukkuu hyvin! Katso kuvat!

Uusi koti alkaa näyttää kodilta. 

Muutto uuteen kotiin tiesi myös E:lle siirtymistä omaan huoneeseen. Hyvästi harrastehuone, tervetuloa taaperon huone!

Viikonloppuna siirsimme olohuoneesta sohvana toimineen sänkysohvan tuomaan kodikkuutta tytön huoneeseen. Ja musta sohva sopii vallan mainiosti sisustukseen. Ompahan isälle paikka kölliä villien leikkien lomassa! 

Pinnasänky on vielä käytössä eikä E ole sieltä yrittänyt könytä yli, mutta sekin päivä varmaan tulee. Olemme harkinneet parin pinnan pois ottoa, jotta tyttö pääsisi sänkyyn itse, mutta tahaton putoaminen olisi estetty. Onko ideoita?

Hoitopöytä otettiin takaisin käyttöön sekä olohuoneessa ollut Ikean iso kirjahylly siirtyi lelukaapiksi. Alkoholit saivat väistyä legojen ja kirjojen tieltä.
Varastossa ollut sähköpiano on nyt E:llä tutustuttavana sekä vanhojen asukkaiden kaksi puista jakkaraa päätyivät E:n huoneeseen. Ehkä jokin kiva maali voisi sopia niihin...
Ferm Livingin yölamppu koristaa seinää (Jee meillä on designia!) ja minulle rakas Totoro löysi julisteen muodossa tiensä seinälle!
Riisipallolamppu laskettiin mahdollisimman alas, jotta vanhemmat varmasti osuvat siihen aina huoneessa ollessaan. Näin ehkä joskus on pakko uusia myös lamppuja. 
Onpa seinällä minun suojelusenkelitaulu lapsuudenkodista.

Oma huone on meillä parantanut unta. E on nukkunut pitkään jo heräämättä yöllä, mutta samassa huoneessa nukkuessa, meidän vanhempien siirtyminen nukkumaan yöllä herätti E:n yleensä aina. Vaikka uni jatkuikin heti havahtumisen jälkeen, ei toisen tarpeeton häiritseminen tuntunut mukavalta. Niimpä oma huone takaa E:lle rauhan ja meille vapauden vaikka lukea tai jutella sängyssä vielä iltatoimien jälkeen. Voiko tämä olla totta?! Meitä (toim. huom. ainakaan minua) ei väsytä enää niin paljoa! Näinpä pitkästä aikaa toissa yönä jopa unia, jotka muistin aamulla.

Yöunille mennään kiltisti iltasadun ja Päivänsäde ja Menninkäinen -unilaulun saattelemana n. klo 20:00 (+-30 minuuttia). Iltaisin huoneesta kuuluu jonkin aikaa vielä höpöttelyä tai lauleskelua, mutta pian rauha laskeutuu taloon. 

Päiväunia nukutaan päivästä riippuen joko yhdet tai kahdet. Yhdet pitkät päiväunet olisivat parhaimmat siihen puolen päivän tienoille, mutta välillä päiväuniaika on pelkkää tappelua ja silloin kahdet lyhyemmät unet ovat paikallaan. On päiviä jolloin päiväunet ovat ihan olemattomat ja silloin uni tulee jo heti seitsemän jälkeen. 

Makuuhuoneet ovat ihan vierekkäin, joten aamulla aika tarkalleen 7:30 alkaa kuulua ääniä pinnasängystä, johon sitten viimeistään havahdutaan. Pari ekaa yötä meillä oli itkuhälytin varalla huoneitten välillä, mutta enää niille ei ole ollut tarvetta. Eipähän havahduta jokaiseen inahdukseen. 

Onko omaan huoneeseen siirtyminen parantanut muiden öitä?

Kommentit

Silkkitassu

Tsemppiä paranemiseen. :( mieluummin vaikka itselle ottais sen sairastamisen kuin lapsille.

Pipo (Ei varmistettu)

Meillä on taaperon 1v3kk mentävä aukko pinniksen jalkopäässä ja se toimii musta tosi hyvin, ei oo pelkoa että poika kiipeää ja tippuu. Hän aina aamuisin oma-aloitteisesti lähtee sängystään ja menee olkkariin laittamaan tv:n päälle. :) Poika alko nukkumaan katkeamattomat yöunet heti yötutin jäätyä pois. Pikaista paranemista!

Silkkitassu

Tuota kyllä pitää harkita. :) vanhemmat vois saada silleen kyllä puol tuntia lisäaikaa heräillä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.