Virallisesti äitiyslomalla

Tästä se lähtee! Viimeiset 35 päivää. Eilen oli ensimmäinen virallinen äitiyslomapäivä. Kolme viikkoahan tässä on kesälomaa jo vietetty ja siitä sujuvasti jäin suoraan äitiyslomalle, joten periaatteessa arki ei ole muuttunut miksikään. Vielä. ;D

Ensi viikolla tulee viimeinen tämän vuoden palkkakin (jei!), pitää siirtää vähän sivuun siitä, jotta pärjätään loppuvuosi, jos jotain yllättävää tulee... Vähän harmittaa, kun äitiysraha määräytyi vuoden 2011 tulojen perusteella, eikä nykyisten tulojen (eivät olleet nousseet tarpeeksi).. oh well.. eiköhän me pärjätä. 

Torstaina oli myöskin neuvola ja keskusteltiin synnytyksestä palautumisesta. Hemoglubiini oli noussut takaisin 125 (oli 109), joten rautakuuri on auttanut hyvin. Jatkan lisäraudan syömistä kuitenkin, varsinkin kun se ei aiheuta ongelmia vatsan kanssa. Viime kerralla oli puhetta, että ultrattaisiin onko pikkuinen oikein päin (oli sijainen tutkimassa silloin), mutta nyt oma neuvolatäti oli sitä mieltä pelkän tunnustelun perusteella, että siellä ollaan juuri oikeassa asennossa ja vettä tuntuu olevan riittävästi. SF-mitta oli 30,5 cm (edellinen 29cm), omalla käyrällä mennään. :) Eli ei tarvitse hätäillä että joutuisi ulkokääntämään vauvaa, koska näillä viikoilla siellä alkaa olemaan jo sen verran ahdasta, että kääntymiset eivät ole niin todennäköisiä. Mutta käski ottaa heti yhteyttä, jos vauva kääntyisi väärään asentoon. Kuulemma tuntisin sen kovana kipuna. 

Muutenkin vauva reagoi paljon vatsan koskettamiseen. Aina tulee potkua takaisin, kun tunnustelee. 

Varasin Fysio-centeriltä TENS-laitteen, jotta voin sen avulla pärjätä kotona supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Pääsen hakemaan sen syyskuun ekalla viikolla. Neuvolantätikin kerkesi ehdottomaan käynnillä, että kannattaa varata sellainen hyvissä ajoin. :) Kerroin myös, että olemme tutustuneet netissä akupainantaan, kun siitä kuultiin hyviä vinkkejä Vauvahautomossa. Neuvolantäti suositteli myös, että alkaisin jo tekemään välilihahierontaa sekä kyykkyharjoituksia (varmaan joku parempikin termi tälle, en vain saa sitä nyt päähäni). Toiveenanihan on tosiaan lääkkeetön synnytys, johon puututaan mahdollisimman vähän. Mutta avoimin mielin mennään, vauvan hyvinvointi on kaikki kaikessa. 

Perhepotretti. Yökävelylle lähdössä. Maha rv 35+1.

Kommentit

Kath

Kivaa äippälomaa! :) mikä tuo TENS-laite on? Koskaan kuullukaan :o

Silkkitassu

TENS-laite on sähköimpulsseja antava pieni paristokäyttöinenlaite, jonka tarkoitus on helpottaa oloa supistusten aikana. Impulssit auttavat myös lisäämään kehon omia kipua lievittäviä kemikaaleja, endorfiineja. Selkään laitetaan lätkät ja impulssin voimakkuutta voi vaihdella säätimen kautta.

Kath

Jahas jahas! Niin "hieno" juttu ettei täällä äänekosken paikoissa semmosia vekottimia oo :D

Silkkitassu

Niitä saa vuokrattua esimerkiksi Aktiivinen synnytys ry:ltä, jos vain sattuu olemaan vapaana, mm. lähettävät niitä postitse. Itse päädyin Fysio-centeriin kun sattuu olemaan ihan kulman takana. Keski-Suomen keskussairaalallakin niitä on kuulemma muutama, mutta kotona käytettynä ne ovat ehkä parhaita.

MinEna
Kasvukäyrillä

Ihanaa loppuodotusta ja hyvää äitiyslomaa :)
Oma juuri loppui (se menee niin äkkiä!), ja huomasikin lueskelevani paljon odotusblogeja, vauvakuumetta?

Ystävälläni oli myös TENS-laite käytössä omassa synnytyksessään muutama päivä sitten ja ainakin alkuvaiheessa siitä ollut apua, loppua en vielä tiedä, mutta se kuulostaa hyvältä! Itselläänkin epäsäännölliset kipeät supistukset kestivät melkein kolme vuorokautta ennen varsinaista synnytystä niin jotain apuja oli kyllä kaivannut :D

MinEna
Kasvukäyrillä

Autocorrect EDIT: itselläNIkin ja olisiN :)

Silkkitassu

Sairaalassa laitetta ei välttämättä voi käyttää (ainakaan kokoaikaa), koska osa sairaalan laitteista ei toimi TENS-laitteen kanssa. Mutta varsinkin kotioloissa voisin kuvitella, että olo helpottuu. Tuttu oli synnyttänyt pari viikkoa sitten käyttäen kivunlievityksenä pelkästään TENS-laitetta ja akupainantaa, joten sain hyvää positiivista palautetta niistä. Isän roolihan niissä korostuu tosi paljon, kun pitää opetella akupainantaa, mutta ainakaan aika ei käy tylsäksi :D
hehe.. :) välillä unohtaa olevansa raskaana, kun tämä odotus on tuntunut niin helpolta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Sit kattoo peiliin ja näkee mahan tai vauva potkii innoissaan. :) Kyllä mä uskon et tätäkin aikaa tulee kyll ikävä, mut en ihan heti halua palata tähän, vaikka ihanaa onkin.

MinEna
Kasvukäyrillä

Mun raskausaika oli kaukana helposta, mutta silti sieltä jostain se kaiho hiipii mieleen ;) (vaikka vannoin, että ei enää ikinä)

Silkkitassu

aika kultaa muistot? :) ehkä se tulee niistä pienistä hetkistä, jolloin tuntuu et mikään maailmassa ei voi voittaa tätä onnea.

Eerika
Bättre liv

Mitä rautavalmistetta muuten olet käyttänyt? Pitäisi käydä hankkimassa, mutta vaikea sanoa mikä sopisi mahalle parhaiten :)

Silkkitassu

Spartofer 100mg. Sen pitäisi vasta suolessa hajota, joten siksi mahalle hellempi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.