Whoopie piet testissä
Kiitokset Vau mikä vauva –blogin kirjoittajalle LauraEm:lle, jonka lähettämän joulupaketin kätköistä löytyi Whoopie pie -reseptikirja.
Eilen sitten testasin nopeasti perusreseptin ja leivoin keksipuolikkaat ja tänään täytin voikreemillä ja herkuteltiin.
Ohje n. 10 kpl, 180 asteessa 10-12 minuuttia kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Taikinan kuuluu palautua painaessa takaisin muotoonsa.
- 250g jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- suolaa hyppysellinen
- 115g pehmeää voita
- 150g hienosokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl maitoa
Täyte:
- 115g pehmeää voita
- 200g tomusokeria
- 2 rkl vettä
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen.
Vaahdota sokeri ja voi kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja lopuksi maito.
Hämmennä joukkoon loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.
Pursota tai lusikoi 20 kpl pyöreitä taikinanokareita uunipellille ja jätä niille reilusti kohoamisvaraa. Ei haittaa vaikka kaikki eivät ole samankokoisia tai taikinanokareista tulee korkeita. Uunissa nokareet muotoutuvat tasaisiksi.
Paista 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Jos puolikkaat kohoamisvarasta huolimatta tarttuvat toisiinsa kiinni uunissa, leikkaa ne irti toisistaan veitsellä. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään loppuun.
Täytteen valmistus: Pane voi ja neste kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia, kunnes seos on vaaleaa ja kermaista. Vatkaa vähitelle joukkoon siivilöity tomusokeri ja jatka vatkaamista 2-3 minuuttia, kunnes voikreemi on kevyttä ja kuohkeaa.
Levitä tai pursota kymmenelle pikkuleivän litteälle puolelle voikreemiä ja paina loput pikkuleivän puolikkaat voikreemiä vasten.
Valmista nautittavaksi. Säilyvät täytettyinä ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän jääkaapissa. Ilman täytettä pikkuleipiä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Reseptiä voi muokata helposti erimakuiseksi lisäämällä esimerkiksi kaakaojauhetta tai tekemällä erilaisen täytteen tai tekemällä kuorrutteen tomusokerista ja koristelemalla erilaisilla strösseleillä.
Pursottamista joutui vähän harjoittelemaan, mutta onneksi taikina antoi paljon anteeksi uunissa. :)