Ystävänpäivän Suukot

Enpä ennen eilistä ollut tullut ajatelleeksi, että suukkoja voisi tehdä itsekin. Ja helposti vieläpä.

Joten ystävänpäivän perinteisen ”kokataan pitkän kaavan mukaan” -päivällisen varjolla valmistin meille suklaiset suukot.

SUKLAA SUUKOT

2015-02-14 13.54.07.jpg

Ohjeella saa n. 10 kpl isoa suukkoja (tai 9 jos kokkaaja päättää pursottaa loput suuhunsa)

Tarvikkeet:

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • Digestive keksejä pohjiksi
  • 1 levy suklaata, n. 200g

​Resepti:

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hiljalleen sokeri
  • Pursota marenki digestive kekseille keoksi
  • Paista 175 asteisessa uunissa n. 6 minuuttia
  • Sulata suklaa mikrossa pikku hiljaa varoen polttamasta sitä pohjaan
  • Valele/dippaa/pursota suklaa marengin päälle, tyyli on vapaa
  • Laita kylmään odottamaan tarjoilua

2015-02-14 13.33.54.jpg

2015-02-14 13.33.24.jpg

 

 

 

2015-02-14 13.52.49 (1).jpg

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!
 

Ps. kun googlailin ohjeita törmäsin myös vaihtoehtoiseen tapaan tehdä nämä, eli siinä sokeri/glukoosisiirappiseos kuumennetaan yli 115 asteiseksi ja lisätään marenkimassaan eikä suukkoja paisteta uunissa olleenkaan. Totesin kuitenkin olevani sen verran tapaturma altis, että paistaminen kuulosti turvallisemmalta vaihtoehdolta. 

koti ruoka-ja-juoma