Ystävänpäivän Suukot
Enpä ennen eilistä ollut tullut ajatelleeksi, että suukkoja voisi tehdä itsekin. Ja helposti vieläpä.
Joten ystävänpäivän perinteisen ”kokataan pitkän kaavan mukaan” -päivällisen varjolla valmistin meille suklaiset suukot.
SUKLAA SUUKOT
Ohjeella saa n. 10 kpl isoa suukkoja (tai 9 jos kokkaaja päättää pursottaa loput suuhunsa)
Tarvikkeet:
- 3 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- Digestive keksejä pohjiksi
- 1 levy suklaata, n. 200g
Resepti:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hiljalleen sokeri
- Pursota marenki digestive kekseille keoksi
- Paista 175 asteisessa uunissa n. 6 minuuttia
- Sulata suklaa mikrossa pikku hiljaa varoen polttamasta sitä pohjaan
- Valele/dippaa/pursota suklaa marengin päälle, tyyli on vapaa
- Laita kylmään odottamaan tarjoilua
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!
Ps. kun googlailin ohjeita törmäsin myös vaihtoehtoiseen tapaan tehdä nämä, eli siinä sokeri/glukoosisiirappiseos kuumennetaan yli 115 asteiseksi ja lisätään marenkimassaan eikä suukkoja paisteta uunissa olleenkaan. Totesin kuitenkin olevani sen verran tapaturma altis, että paistaminen kuulosti turvallisemmalta vaihtoehdolta.