CANADA, EH?

Helou te tutut & tuntemattomat!

Here we go, lähtölaskenta alkakoon! Enää x päivää lähtöön. Mihin ihmeeseen oikein tämä aika hujahti – vastahan oli helmikuu ja sain päätöksen vaihtoon hyväksymisestä?!

Teille tuntemattomammille: olen siis Emilia, 22-vuotias naisenalku Helsingistä. Opiskelen Metropoliassa kulttuurituotantoa kolmatta vuotta. Lähden tammikuussa vaihtoon Kanadaan, Edmontoniin neljäksi kuukaudeksi. Vaihtokoulumme on MacEwan University.

Tiesin jo kaksi vuotta sitten korkeakouluun hakiessa, että haluan lähteä opiskelujen aikana vaihtoon. Meidän koulutusohjelmassa vaihtokohteita on ympäri Eurooppaa aina Espanjasta Hollantiin ja Englannista Sloveniaan, Freemover-mahdollisuudesta puhumattakaan. Aluksi olin varma, että haluaisin lähteä joko Hollantiin tai Ruotsiin. Useissa kouluissa on opinnoissa tietty painotus, kuten teatterin tai musiikin tuottaminen. Olen itse kiinnostunut enemmän tapahtumien ja festivaalien tuottamisesta, joten halusin, että koulun opintotarjonta tukisi erikoistumista. Onneksi juuri vaihtohaun alkaessa saimme kuulla ilouutiset – olimme saaneet uudet vaihtosopimukset sekä Kanadaan että Japaniin! Kaiken lisäksi Edmonton on kuulemma Kanadan festivaalipääkaupunki (siellä on kuulemma vuosittain yli 30 festaria, joista suurin osa vielä talvella!!), joten homma oli sillä selvä!

Lähtö koittaa 2.1.2019. Onneksi minun ei tarvitse lähteä matkaan ihan yksin, sillä kanssani Kanadaan lähtee kaksi muuta opiskelijaa Metropoliasta. Tulen asumaan koulun asuntolassa neljän muun kämppiksen kanssa. Olen jo saanut myös lukujärjestykseni, ja tiedossa on ainakin pr-markkinoinnin, henkilöstöhallinnan, esittävän taiteen tuottamisen ja projektinhallinnan kurssit. Vitsi, en malta odottaa että pääsen oppimaan noista aiheista lisää! En ole varmaan koskaan ollut näin innoissani koulusta, hah. Toisaalta olen kuullut, että Kanadassa opiskelu on paljon rankempaa väli- ja lopputentteineen, esseineen ja läksyineen, joten kysykää uudestaan parin kuukauden päästä…

Tämä blogi tulee seuraamaan vaihtarijaksoani Kanadassa. En vielä osaa sanoa, kuinka tiheään ehdin jaksan tätä päivittää, mutta pyrin ainakin pariin kertaan kuussa. Ja mikäli innostun, saatan jatkaa kirjoittelua vaihdon jälkeenkin. Tervetuloa mukaan seuraamaan siirapinhuuruista (okei, toi kuulosti tosi väärältä…) ja poutinen täyteistä matkaa rapakon taakse!

Fiiliksiä matkasta voi myös seurata mun Instagramista @emilia.josefiina.

XO,

Emppu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *