Ladataan...

Rakastan ruokaa. Kaikenlaiset leivokset, piirakat ja mahdollisimman epäterveelliset viritelmät saavat minut taatusti hyvälle tuulelle. Ikävä kyllä kroppani on eri mieltä, ja viljayliherkkyys on pakottanut minut karsimaan gluteeniviljat pois ruokavaliostani. Pikku hiljaa olen huomannut, että arkisin vireystasoni on sitä parempi, mitä ravitsevampaa ruokaa syön (what a surprise!). Mausta ja herkuista en kuitenkaan haluaisi tinkiä. Siksi olinkin ikionnellinen kuullessani kookosmaitopannarista, jonka tekeminen on nopeaa myös arkiaamuisin ja joka pitää nälän pitkälle päivään.

Pellilliseen tarvitset:

5 kananmunaa

2 banaania

2 mitallista laadukasta proteiinijauhetta

Puoli tölkkiä kookosmaitoa

Ripaus vaniljaa, kanelia ja suolaa

 

Lado ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille ja paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Nauti tuoreiden marjojen, vaahterasiirapin ja kahvin kanssa. Hyvää seuraa unohtamatta.

Kun valkkaat taustalle tamperelaisduo Citymanin musiikkia, niin yksi kuppi kahvia riittää pitämään energiatasot yllä.

Ladataan...

Ladataan...

Bongasin elokuun Trendistä mainion keksireseptin, jonka ainoat ainesosat olivat banaani ja kaurahiutaleet. Tuunasin ohjetta hiukan ja lopputuloksena syntyivät keksit, jotka hakkaavat perinteiset myslipatukat 6-0. Näistä inkiväärisistä puolukkaherkuista tulee satavarmasti eväsrasiani vakkarikamaa! Tosin kuvan keksejä voi nauttia myös viikunahillon ja teen kyljessä arki-iltojen piristykseksi, kuten tänään tein.

Tarvitset:

2 kypsää banaania

1 dl kaurahiutaleita

1-2 tl raastettua inkivääriä

1/3 dl pakastepuolukoita

loraus juoksevaa hunajaa

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, hunaja ja inkivääri. Sekoita jäiset puolukat taikinan joukkoon viimeisenä. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia hieman keksien koosta riippuen. Tästä satsista saat viisi suurta tai jopa kymmenen pientä välipalakeksiä.

Taikinan teko onnistuu ajassa 5'14. Ja se on onni, nimittäin Joanna Newsomin uutuussinkku Sapokanikan kestää tasan saman aikaa.

Ladataan...

Ladataan...

Tämä vispipuuro on mainio tapa aloittaa uusi viikko. Maanantai tuntuu suorastaan mukavalta, kun lautasella on läjä vaaleanpunaista superpuuroa. Resepti on mukaelma Emmi-Liia Sjöholmin mainiosta Viljaton kattaus -kirjasta löytyvästä ohjeesta. Satsista saa kaksi pienehköä tai yhden suuren annoksen.

Tarvitset:

- 1 dl chian siemeniä

- 2,5 dl luomukauramaitoa (myös muut (kasvis)maidot käyvät)

- 1 dl pakastepuolukkaa

- 1/3 banaania

- ripaus suolaa

- 1-2 rkl hunajaa

Liota chian siemeniä maidossa kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Blendaa tai sauvasekoita chiaseos muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon muutama pakastepuolukka sattumiksi. Syö tai tarjoile heti.

Flow-festareita voi jatkaa maanantain aamupalapöydässä kuuntelemalla Belle And Sebastianin Girls in Peacetime Want to Dance -levyä. Ja ehkä ottamalla blenderin pyöriessä pari tanssiaskelta.

Ladataan...

Pages