Tuorepuuro tattarista ja mustikoista

Tänään Tampereella tapahtui ihme, nimittäin aamiaisen valmistin minä eikä mies. Ja vähän tässä henkseleitä paukuttelen, meinaa hyvän aamiaisen valmistinkin! Siipan lähtiessä eilisiltana Yo-talolle tanssittamaan juhlakansaa laitoin minä tattarisuurimot likoamaan (ja se olikin villeintä, mitä omalle kohdalleni tänä viikonloppuna sattui). Aamulla olin sitten tyytyväinen itseeni, sillä tämä syvänsävyinen tuorepuuro piristi paitsi tekijänsä, myös myöhään valvoneen tiskijukan. Ohjeesta valmistuu kaksi reipasta annosta. Niin reipasta, että brunssiaikaan nautittuna pelkkä puuro korvaa myös lounaan.

puuro1.jpg

Tarvitset:

  • 2 dl yön yli liotettuja tattarisuurimoita
  • 2dl mustikoita
  • 1-2 dl vettä
  • Puolikkaan banaanin
  • Ripauksen himalajan suolaa
  • Hunajaa makeutukseen

puuro3.jpg

Huuhtele liotetut tattarisuurimot huolella ja kaada ne blenderiin mustikoiden, paloitellun banaanin ja veden kanssa. Itse pidän puurostani liki vellimäisenä versiona ja käytän kaikki kaksi desiä vettä, mutta enemmän suutuntumaa ja sakeamman lopputuloksen saa vähentämällä veden määrää. Hurauta ainekset blenderillä sekaisin ja tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa vähitellen välillä blendaten ja maistellen. Nauti laiskana sunnuntaiaamuna hyvässä seurassa!

Taustalle sopii jumalainen sunnuntaisälli Sufjan Stevens, erityisesti albumi Michigan.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Liikunta