Parasta pääsiäisessä: raaka mansikkatorttu suklaapohjaan

kuva1.JPG

Tämä vaaleanpunainen torttu on mukailtu versio raakaleipuri Maria Lönnqvistin mansikka- ja suklaakakkuohjeista. Supertorttu on vegaaniseksi taipuva ja täysin sokeriton, eli suklaamunien kyllästämän viikonlopun jälkeen kyseistä kaunokaista voi syödä hyvällä omallatunnolla vähän liikaakin. Raaka-aineiden lisäksi leipuri tarvitsee blenderin, irtopohjavuoan ja pakastimen. Tekoprosessi (ja lopputulos) on kuin silkkiä vaan!

Torttupohja:

  • 2.5 dl liotettuja taateleita
  • 2,5 dl liotettuja saksanpähkinöitä
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus (himalajan)suolaa

Huuhtele liotetut taatelit ja saksanpähkinät. Blendaa ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä levinpaperilla pohjustetun vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin, kostuta kätesi kylmällä vedellä. Anna torttupohjan tekeytyä pakkasessa ja valmista sillä välin täyte.

Täyte:

  • 500 g mansikoita (sulata pakasteversio vesihauteessa)
  • 5 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl kookosöljyä
  • vajaan puolikkaan sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • vajaa teelusikallinen tuoretta vaniljaa
  • 1/2 dl hunajaa tai agavesiirappia makeutukseen

Blendaa mansikat, cashewpähkinät, kookosöljy ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Lisää suolaa, vaniljaa ja hunajaa/agavesiirappia välillä maistellen. Mansikat antavat täytteelle makeutta, joten makeutusaineen lisäyksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kaavi valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja anna tekeytyä pakkasessa tunnin verran. Siirrä odottamaan tarjoilua jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi.

kuva2.JPG

Pohjan taateleita ja pähkinöitä voi liottaa tunnista useampaan ja ne voivat odottaa leipomukseksi pääsyä veden alla vaikka yön yli. Mitä pidempään liotat, sitä pehmeämpiä ja helpommin blendattavia ainesosista tulee.

kuva3.JPG

Torttupohja pakkaseen menossa. Ja vieressä leipuri, jonka oli vaikea pitää luomuksesta näppejään kurissa jo tässä vaiheessa.

kuva4.JPG

Koristeiksi kelpaavat marjat, mintunlehdet, vaniljatangot tai tuoreet hedelmät. Tai mitä ikinä keksitkin! Ja jostain syystä torttu maistuu vielä paremmalta, jos sen tarjoilee St. Vincentin samannimisen albumin saattelemana.

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Liikunta