Sunnuntaiaamujen tuleva klassikko: kvinoapuuro
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän puuroista pidän. Valitettavasti viljayliherkkyys on karsinut tuota aamuharrastusta melkoisesti. Innostukseni olikin suuri, kun tajusin, että myös kvinoasta voi keittää puuron. Olen käyttänyt kyseistä luontaisesti gluteenitonta proteiinipommia lähinnä lisukkeena ja sitenkin hävyttömän harvoin, joten puurokeksintö tuplannee tulevaisuuden kvinoavarastot omassa kyökissäni. Kiitos vinkistä Uusia Tuulia -blogille!
Kvinoapuuroon tarvitset:
- 3dl vettä (tai maitoa/kauramaitoa tms.)
- 1dl huuhdeltua kvinoaa
- ripaus suolaa
Keitä kvinoaa niin kauan että suurimot puuroutuvat. Voit lisätä nestettä välissä myös yli tuon kolmen desin. Puuro on syystäkin sunnuntaiherkku: puuroutumiseen kuluu aikaa n. 20-25 minuuttia, johon ainakaan omat arkiaamuni eivät taivu. Jälkiviisaana olisin voinut keittää tämän päivän satsia hieman pidempään, mutta malttamattomuus vei voiton. Lopputulos oli kuitenkin vajaasta valmistusajasta huolimatta varsin maistuva ja näin muutaman tunnin kuluttua puurohetkestä voin myös todeta, että kvinoa todella pitää nälkää perus kauraa paremmin. Päälle hunajaa ja kuivattuja hedelmiä, ja aamunautinto on valmis!
Puuron kanssa kuunneltavaksi suosittelen Daughterin debyyttialbumia If You Leave.