Gluteenittomat (ja maailman nopeimmat!) tattarileipäset

tattari1.JPG

Pitkän tauon jälkeen on blogihommia jatkettava helpon kaavan (tai reseptin) kautta. Tämä iltapala ei koskaan petä, onhan se nopea, helppo ja itse tehty. 

 

Gluteenittomat tattarileipäset syntyvät 2+2+2+2 -kaavalla:

  • 2 desiä tattarijauhoja
  • 2 desiä (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2 desiä nestettä (maitoa tai vettä, itse käytän jälkimmäistä)
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Sekoita ainekset käsin isossa kulhossa. Muotoile tattarijauhon avulla taikinasta litteitä leipäsiä pellille ja töki leipäsiin reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tästä satsista tulee kuutisen kappaletta leipiä hieman luomusten koosta riippuen.

tattari3.JPG

Voilá! Helppoa kuin leivänteko. Päälle kunnolla voita ja morbieria, ja arki on selätetty marraskuussakin.

Taustalle stereoihin uutta kotimaista: Pöllöt on tämän syksyn musiikkitarjonnassa ihan parasta kamaa!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.