Punaviiniglögillä maustettu ruusukaalilisuke

glögi2.JPG

Ensilumen innoittamana tein eilen kaksi lähes pakollista talvihankintaa: ostin itselleni talvikengät sekä pullon punaviiniglögiä. Glögi on hyvää sellaisenaankin, mutta tällä kertaa päätin lorauttaa sitä myös ruusukaalilisukkeen sekaan. Lopputulos oli jakamisen arvoinen.

glögi3.JPG

3-4 hengen satsiin tarvitset:

  • voita paistamiseen
  • 200g ruusukaalia
  • 1 iso tai 2 pientä omenaa
  • 3 luumua
  • suolaa
  • loraus punaviiniglögiä

Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja puolita kannattomat ruusukaalit. Pilko omena ja luumut isohkoiksi lohkoiksi. Paista ruusukaaleja voissa kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Paistamisen loppuvaiheessa laske lämpötilaa ja lisää omena ja luumut pannulle. Varo, etteivät hedelmät mene muusiksi, eli käytä ne pannulla ainoastaan lämpenemässä. Suutuntuman sopii jäädä napakaksi. Lorauta lopuksi sekaan punaviiniglögiä siten, että punainen väri tarttuu omenalohkoihin ja ruusukaalin pintaan (n. 1/2-1 dl riittää). Mausta suolalla.

glögi1.JPG

Otan haasteeksi tarjota tätä talviruokaa jollekin ruusukaalia vierastavalle. Lyön hehkuviinistä vetoa, että onnistun reseptin avulla käännytystyössä. Eikä tässä haasteessa voi hävitä, sillä jokainen syömättä jäänyt ruusukaali on yksi lisää omalla lautasellani, jolla ruusukaalia (etenkään glögillä maustettuna) ei voi olla liikaa.

Tarjoillaan Särkyneet -yhtyeen albumin Ei enää kyljessä. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli