Gluteenittomat (ja maailman nopeimmat!) tattarileipäset
Pitkän tauon jälkeen on blogihommia jatkettava helpon kaavan (tai reseptin) kautta. Tämä iltapala ei koskaan petä, onhan se nopea, helppo ja itse tehty.
Gluteenittomat tattarileipäset syntyvät 2+2+2+2 -kaavalla:
- 2 desiä tattarijauhoja
- 2 desiä (gluteenittomia) kaurahiutaleita
- 2 desiä nestettä (maitoa tai vettä, itse käytän jälkimmäistä)
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Sekoita ainekset käsin isossa kulhossa. Muotoile tattarijauhon avulla taikinasta litteitä leipäsiä pellille ja töki leipäsiin reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tästä satsista tulee kuutisen kappaletta leipiä hieman luomusten koosta riippuen.
Voilá! Helppoa kuin leivänteko. Päälle kunnolla voita ja morbieria, ja arki on selätetty marraskuussakin.
Taustalle stereoihin uutta kotimaista: Pöllöt on tämän syksyn musiikkitarjonnassa ihan parasta kamaa!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.