Inkivääriset eväskeksit
Bongasin elokuun Trendistä mainion keksireseptin, jonka ainoat ainesosat olivat banaani ja kaurahiutaleet. Tuunasin ohjetta hiukan ja lopputuloksena syntyivät keksit, jotka hakkaavat perinteiset myslipatukat 6-0. Näistä inkiväärisistä puolukkaherkuista tulee satavarmasti eväsrasiani vakkarikamaa! Tosin kuvan keksejä voi nauttia myös viikunahillon ja teen kyljessä arki-iltojen piristykseksi, kuten tänään tein.
Tarvitset:
2 kypsää banaania
1 dl kaurahiutaleita
1-2 tl raastettua inkivääriä
1/3 dl pakastepuolukoita
loraus juoksevaa hunajaa
Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, hunaja ja inkivääri. Sekoita jäiset puolukat taikinan joukkoon viimeisenä. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia hieman keksien koosta riippuen. Tästä satsista saat viisi suurta tai jopa kymmenen pientä välipalakeksiä.
Taikinan teko onnistuu ajassa 5’14. Ja se on onni, nimittäin Joanna Newsomin uutuussinkku Sapokanikan kestää tasan saman aikaa.