Jälkkärien ykkönen: raaka tyrni-suklaajäätelö
Vappupäivän brunssin helmi oli tänä vuonna raakajäätelö, jossa maistui tyrni ja suklaa. Banaanista makeutensa saava kylmä jälkkäri ei kaipaa lisäsokeria tai muutakaan makeuttajaa. Ollakseen niin hyvää onkin varsin erikoista, miten samainen herkku voi olla niinkin terveellistä. Jopa jäätelöä muuten karsastava siippani (kyllä en tiedä miten jäätelön karsastaminen voi olla mahdollista) lusikoi vappujätskiä tyytyväisen näköisenä.
Tarvitset:
- Kolme suurehkoa banaania
- 1,5 dl pakastettua tyrniä
- 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
Pilko banaanit ohuiksi siivuiksi ja jäädytä niitä pakkasessa muutama tunti tai kunnes banaanit ovat täysin jäätyneet. Blendaa jäiset banaanit, tyrni ja raakakaakaojauhe tasaiseksi massaksi. Lusikoi jätski tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä pakkasessa vielä vartista puoleen tuntiin. Kiireisin ja makeanhimoisin voi tosin skipata tämän vaiheen ja lusikoida massan parempiin suihin ilman jäädytystä, mikäli blendauksen jälkeinen rakenne miellyttää. Ohjeesta valmistuu reippaasti herkuteltavaa kahdelle hengelle tai hillitympi määrä jopa neljälle. Ja koska valmistusprosessi on hyvinkin simppeli (etenkin jos näppärä pikkusisko huolehtii haastavimmasta osiosta eli banaanien pilkkomisesta), voi ainesosia pakastaa varuiksi runsaammankin satsin. Näin pysyvät sekä vieraat että kestittäjä tyytyväisinä ja kylläisinä pidemmäksikin venähtäneellä brunssilla.
(Vappu)brunssilla vieraita viihdyttää tuoreen raakajäden lisäksi Kurt Vilen tuorein albumi Wakin on a Pretty Daze.