Kardemummainen chiajukurtti

kuva 1.JPG

Chia-siemenet kuuluvat kiistattomasti superruokasuosikkeihini. Ne ovat paitsi proteiinirikasta ravintoa ja loistava omega 3-rasvahappojen lähde, myös mahtavaa kamaa ruoan koostumuksen tuunaamiseen, sillä nesteeseen sekoitettuna siemenet muodostavat hyytelömäisen massan. Makua chia-siemenissä ei juurikaan ole, mutta ravintoa ja koostumusta sitäkin enemmän. Tällä jukurtin, kardemumman ja chia-siementen kombinaatiolla valmistuu pikainen ja palkitseva supervanukas aamu- tai välipalaksi. Päälle kuivattuja hedelmiä, ja avot!

kuva 3.JPG

Hyvä nyrkkisääntö on, että reipas desilitra jukurttia tarvitsee noin ruokalusikallisen chia-siemeniä. Itse käytän luonnonjukurttia, jossa rasvaa on 3-4 %. Vaikka suosinkin muuten täyteläistä ja täysrasvaista turkkilaista jukurttia, sopii chiaherkkuun hieman valuvampi versio. Seuraavasta määrästä valmistuu kaksi annosta:

  • 2,5 dl luonnonjukurttia
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • vajaa teelusikallinen kardemummaa

Kun olet sekoittanut aineet kulhossa keskenään, seuraa tämän välipalan valmistuksen paras vaihe: pistä kulho jääkaappiin ja käy itse päiväunille. Seos tekeytyy muutaman tunnin ja jaksaa odotella nälkäistä maistajaa kylmässä yön ylikin. Itse olen mieltynyt pidempään tekeytyneeseen versioon, mutta malttamaton voi käydä kimppuun jo kahden tunnin päästä.

kuva 2.JPG

Energiaa saa paitsi kardemummaisesta chiajukurtista, myös Pharrell Williamsin Happy-biisistä.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli