Loppukesän hitti: raaka puolukka-kookosjäätelö
Raakajäätelöt ovat nero keksintö: parhaat reseptit menevät laadukkaasta sorbetista ja niitä nauttiessa tulee syötyä vitamiineja ikään kuin vahingossa. Makeus raakajädeen tulee useimmiten banaanista, joten sokeriövereiden vaaraa ei ole. Tämän jätskin täyteläinen koostumus tulee kookoskermasta, joka taittaa samalla puolukan happamuutta.
Kolmen hengen satsiin tarvitset:
– n. 100g pakastepuolukoita
– 2 isohkoa banaania
– kourallinen tuoretta minttua
– loraus (n. 1/2dl) kookoskermaa
– n. 2rkl juoksevaa hunajaa
Kuori banaanit ja paloittele ne pakasterasiaan. Anna jäätyä pakkasessa nelisen tuntia. (Vinkki: sekoittele banaaneja noin tunnin välein, etteivät palaset jämähdä kiinni toisiinsa tai pakasterasiaan. Jäisen mötin blendaus tai sauvasekoittaminen on liki mahdotonta touhua.) Lado ainekset blenderiin tai hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jaa jälkiruoka-astioihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoile heti. Ta-daa, illallisesi on kruunattu!
Nauti puolukkajätski Jaakko Eino Kalevin elektronisen musiikin säestämänä.