Moderni vispipuuro chian siemenistä ja kauramaidosta
Tämä vispipuuro on mainio tapa aloittaa uusi viikko. Maanantai tuntuu suorastaan mukavalta, kun lautasella on läjä vaaleanpunaista superpuuroa. Resepti on mukaelma Emmi-Liia Sjöholmin mainiosta Viljaton kattaus -kirjasta löytyvästä ohjeesta. Satsista saa kaksi pienehköä tai yhden suuren annoksen.
Tarvitset:
– 1 dl chian siemeniä
– 2,5 dl luomukauramaitoa (myös muut (kasvis)maidot käyvät)
– 1 dl pakastepuolukkaa
– 1/3 banaania
– ripaus suolaa
– 1-2 rkl hunajaa
Liota chian siemeniä maidossa kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Blendaa tai sauvasekoita chiaseos muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon muutama pakastepuolukka sattumiksi. Syö tai tarjoile heti.
Flow-festareita voi jatkaa maanantain aamupalapöydässä kuuntelemalla Belle And Sebastianin Girls in Peacetime Want to Dance -levyä. Ja ehkä ottamalla blenderin pyöriessä pari tanssiaskelta.