Nopeaa ja kevyttä: lämmin kesäkurpitsasalaatti
Kiireisen kokin lämmin kesäkurpitsasalaatti on kevyttä keholle ja kukkarolle. Tästä satsista syö kepeästi kaksi. Jos kaipaat ruokaisuutta, paista kylkeen muutama maustamaton tofusiivu soijakastikkeessa.
Lämmin kesäkurpitsasalaatti kahdelle:
– 1 kesäkurpitsa
– 12 kirsikkatomaattia
– 1 avocado
– 100g fetajuustoa
– 2 (isoa) valkosipulinkynttä
– oliiviöljyä
– suolaa ja mustapippuria
Leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä pitkiksi viipaleiksi. Kuullota valkosipulisiivut runsaassa oliiviöljyssä ja lisää pannulle kesäkurpitsaviipaleet, suola ja pippuri. Paista, kunnes kesäkurpitsat ovat lämmenneet ja notkistuneet. Noin kaksi minuuttia riittää, varo ylipaistamista. Kaada valkosipulit ja kesäkurpitsat isoon kulhoon. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit sekä murennettu fetajuusto ja lusikoi avocadosta salaattiin isohkoja sattumia. Sekoita ainekset ja tarjoile heti. Keho, mieli ja lompakko kiittävät!
Ruokailun ohessa suositan tsekkaamaan Mac DeMarcon uusimman Another One -albumin.