Gluteenittomat (ja maailman nopeimmat!) tattarileipäset

tattari1.JPG

Pitkän tauon jälkeen on blogihommia jatkettava helpon kaavan (tai reseptin) kautta. Tämä iltapala ei koskaan petä, onhan se nopea, helppo ja itse tehty. 

 

Gluteenittomat tattarileipäset syntyvät 2+2+2+2 -kaavalla:

  • 2 desiä tattarijauhoja
  • 2 desiä (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2 desiä nestettä (maitoa tai vettä, itse käytän jälkimmäistä)
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Sekoita ainekset käsin isossa kulhossa. Muotoile tattarijauhon avulla taikinasta litteitä leipäsiä pellille ja töki leipäsiin reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tästä satsista tulee kuutisen kappaletta leipiä hieman luomusten koosta riippuen.

tattari3.JPG

Voilá! Helppoa kuin leivänteko. Päälle kunnolla voita ja morbieria, ja arki on selätetty marraskuussakin.

Taustalle stereoihin uutta kotimaista: Pöllöt on tämän syksyn musiikkitarjonnassa ihan parasta kamaa!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli

Campo de Fiorin tori – ruokafriikin taivas Roomassa

IMG_2468.JPG

Kesäkuvia katsellessani huomasin kameraan tarttuneen yhden jos toisenkin otoksen Campo de Fiorin tuottajatorilta Roomasta. Kyseinen ulkomarketti onkin vahva visiittisuositukseni kaikille Roomaan matkaaville ruokafaneille! Vaikkei hotellihuoneessa olisikaan fasiliteetteja ruoan valmistukseen, riittää tällä torilla fiilistelyyn ihan vain vihannesten katselukin. Vino pino tuoreita artisokkia sen jo todistaa.

IMG_2482.JPG

IMG_2479.JPG

Fenkolia tuntui olevan Italiassa joka paikassa. Ja kuten jo totesinkin, tulee olemaan jatkossa Turussakin. On se sen verran valloittava vihannes.

IMG_2481.JPG

IMG_2469.JPG

Suosittelen ihastelemaan vihanneksia vanhan Feistin tahtiin. 2004 julkaistu Let It Die on artisokkien ohella yksi ikisuosikeistani. Keskenään ne ovat jopa lyömätön yhdistelmä.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Suosittelen