Loppukesän hitti: raaka puolukka-kookosjäätelö

jäde.JPG

Raakajäätelöt ovat nero keksintö: parhaat reseptit menevät laadukkaasta sorbetista ja niitä nauttiessa tulee syötyä vitamiineja ikään kuin vahingossa. Makeus raakajädeen tulee useimmiten banaanista, joten sokeriövereiden vaaraa ei ole. Tämän jätskin täyteläinen koostumus tulee kookoskermasta, joka taittaa samalla puolukan happamuutta.

Kolmen hengen satsiin tarvitset:

– n. 100g pakastepuolukoita

– 2 isohkoa banaania

– kourallinen tuoretta minttua

– loraus (n. 1/2dl) kookoskermaa

– n. 2rkl juoksevaa hunajaa

Kuori banaanit ja paloittele ne pakasterasiaan. Anna jäätyä pakkasessa nelisen tuntia. (Vinkki: sekoittele banaaneja noin tunnin välein, etteivät palaset jämähdä kiinni toisiinsa tai pakasterasiaan. Jäisen mötin blendaus tai sauvasekoittaminen on liki mahdotonta touhua.) Lado ainekset blenderiin tai hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jaa jälkiruoka-astioihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoile heti. Ta-daa, illallisesi on kruunattu!

Nauti puolukkajätski Jaakko Eino Kalevin elektronisen musiikin säestämänä. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli

Ihanat mimosat

mimosa.JPG

Mimosa on huippudrinkki: sopii hetkeen kuin hetkeen ja sitä nauttiessa ei haittaa, vaikka uuden kodin taulut olisi naulattu seinälle hivenen vinksalleen. Nämä drinksut juotiin siskon 25-vuotissynttäreiden kunniaksi. Kannustan kuitenkin mimosa-drinkkien maltillieen nauttimiseen ihan tavallisena arkenakin. Tulee nimittäin juhlava ja kevyt olo heti ensisiemauksesta.

Yhteen drinkkiin tarvitset:

– 2cl Cointreau-likööriä

– 4cl appelsiinimehua (mielellään tuorepuristettua)

– 8cl kuohuviiniä

– Nektariinin siivun koristeeksi

Kaada jääkaappikylmät ainekset lasiin ja sekoita lusikalla. Leikkaa nektariinista siivu koristamaan lasin reunaa. Kohota malja synttärisankarin tai ihan vaan maanantain kunniaksi. 

Juhlaa ja arkea kohottaa mimosan lisäksi Florence and the Machinen uutuusalbumi How Big, How Blue, How Beautiful.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli