Rokulipäivän pikapitsa

pitsa.JPG

Jostain syystä sitä haluaa perjantai-iltaisin säästyä ruoanlaittovaivalta ja saada lämmintä (ja tietty mahdollisimman rasvaista) ruokaa kotiovelle. Pizzerioiden gluteenittomat pohjat ovat kuitenkin usein yhtä iso pettymys kuin juuri sulatetut einekset yleensä ovat. Siis mikäli niitä gluteenittomina on ylipäänsä saatavilla. Ratkaisin ongelman kehittämällä niin nopean pitsareseptin, että lätyn valmistus on kotiinkuljetustakin nopeampaa.

Maailman nopein pitsapohja syntyy seuraavista aineksista:

  • n. 4-5 dl tattarijauhoja
  • n. 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • loraus oliiviöljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä taikina nuolijalla levinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita pohja uuniin noin viideksi minuutiksi ja lisää täytteet.

Maailman nopein pitsapohja vaatii maailman nopeimmat (ja parhaimmat!) täytteet:

  • tomaattipyrettä (koska kukaan ei jaksa perjantai-iltana valmistaa tomaattikastiketta pitsapohjaa varten. Lisää tomaattipyreellä päällystetyn pitsapohjan päälle suolaa, mustapippuria ja ohueksi viipaloitua valkosipulia. Täydestä menee!)
  • juustohöylällä suikaloitua kesäkurpitsaa
  • sipulia
  • aurajuustoa
  • kapriksia
  • n. 150 grammaa juustoraastetta

Lisää täytteitä makusi mukaan, mutta muista levittää ensin juusto! Sulanut juustoraaste tekee pikapohjalle ihmeitä. Laita koko komeus uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi. Kokonaisuudessaan saat aikaa kulumaan maksimissaan puoli tuntia. Bon appetit!

Vielä punkkua lasiin ja Sufjan Stevensin uusi albumi Carrie & Lowell soimaan, eikä viikonloppu voisi saada parempaa starttia.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Sisustus Mieli

Porkkana-inkivääriletut ja puolukkarahka

porkkanaletut.jpg

Jos aamulla on aikaa, suosin myöhään nukkumista sekä aamiaisen ja lounaan yhdistämistä. Silloin päivän ensimmäisenä ruokana toimivat mainiosti suolaiset letut, joiden taikina valmistuu blenderillä käden käänteessä. Lisukkeena porkkana-inkivääriletuille pyöräytän puolukkarahkaa. Oranssin ja pinkin sävyinen annos on omiaan herättämään paitsi ruokahalun, myös myöhään koisineen syöjänsä.

Puolukkarahka kahdelle syntyy sekoittamalla desi puolukoita ja 2 ruokalusikallista kookossokeria purkilliseen (200g) maitorahkaa. Anna puolukkarahkan tekeytyä jääkaapissa letunpaiston ajan.

Kahden hengen lettusatsiin tarvitset:

  • 2 porkkanaa (jos blenderi ei ole siitä stydeimmästä päästä, kannattaa porkkanat raastaa ennen blendaamista)
  • 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1/2 dl tattarijauhoja
  • 4 kananmunaa
  • ripauksen suolaa

Blendaa ainekset ja paista pieniä lettuja voissa tai kookosöljyssä. Nauti kahvin, kaverin ja puolukkarahkan kera.

Hyvät kevätfiilikset saa paitsi hitaista ja aurinkoisista aamuista, myös BOY -yhtyeen Little Numbers -biisistä.

(PS: Kiitos lettuinspiraatiosta Vilma P.!)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli