Rokulipäivän pikapitsa
Jostain syystä sitä haluaa perjantai-iltaisin säästyä ruoanlaittovaivalta ja saada lämmintä (ja tietty mahdollisimman rasvaista) ruokaa kotiovelle. Pizzerioiden gluteenittomat pohjat ovat kuitenkin usein yhtä iso pettymys kuin juuri sulatetut einekset yleensä ovat. Siis mikäli niitä gluteenittomina on ylipäänsä saatavilla. Ratkaisin ongelman kehittämällä niin nopean pitsareseptin, että lätyn valmistus on kotiinkuljetustakin nopeampaa.
Maailman nopein pitsapohja syntyy seuraavista aineksista:
- n. 4-5 dl tattarijauhoja
- n. 2 dl vettä
- ripaus suolaa
- loraus oliiviöljyä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä taikina nuolijalla levinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita pohja uuniin noin viideksi minuutiksi ja lisää täytteet.
Maailman nopein pitsapohja vaatii maailman nopeimmat (ja parhaimmat!) täytteet:
- tomaattipyrettä (koska kukaan ei jaksa perjantai-iltana valmistaa tomaattikastiketta pitsapohjaa varten. Lisää tomaattipyreellä päällystetyn pitsapohjan päälle suolaa, mustapippuria ja ohueksi viipaloitua valkosipulia. Täydestä menee!)
- juustohöylällä suikaloitua kesäkurpitsaa
- sipulia
- aurajuustoa
- kapriksia
- n. 150 grammaa juustoraastetta
Lisää täytteitä makusi mukaan, mutta muista levittää ensin juusto! Sulanut juustoraaste tekee pikapohjalle ihmeitä. Laita koko komeus uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi. Kokonaisuudessaan saat aikaa kulumaan maksimissaan puoli tuntia. Bon appetit!
Vielä punkkua lasiin ja Sufjan Stevensin uusi albumi Carrie & Lowell soimaan, eikä viikonloppu voisi saada parempaa starttia.