Porkkana-inkivääriletut ja puolukkarahka

porkkanaletut.jpg

Jos aamulla on aikaa, suosin myöhään nukkumista sekä aamiaisen ja lounaan yhdistämistä. Silloin päivän ensimmäisenä ruokana toimivat mainiosti suolaiset letut, joiden taikina valmistuu blenderillä käden käänteessä. Lisukkeena porkkana-inkivääriletuille pyöräytän puolukkarahkaa. Oranssin ja pinkin sävyinen annos on omiaan herättämään paitsi ruokahalun, myös myöhään koisineen syöjänsä.

Puolukkarahka kahdelle syntyy sekoittamalla desi puolukoita ja 2 ruokalusikallista kookossokeria purkilliseen (200g) maitorahkaa. Anna puolukkarahkan tekeytyä jääkaapissa letunpaiston ajan.

Kahden hengen lettusatsiin tarvitset:

  • 2 porkkanaa (jos blenderi ei ole siitä stydeimmästä päästä, kannattaa porkkanat raastaa ennen blendaamista)
  • 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1/2 dl tattarijauhoja
  • 4 kananmunaa
  • ripauksen suolaa

Blendaa ainekset ja paista pieniä lettuja voissa tai kookosöljyssä. Nauti kahvin, kaverin ja puolukkarahkan kera.

Hyvät kevätfiilikset saa paitsi hitaista ja aurinkoisista aamuista, myös BOY -yhtyeen Little Numbers -biisistä.

(PS: Kiitos lettuinspiraatiosta Vilma P.!)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli