Noin yhdentoista asian haaste

Vau! Eka henkilökohtainen haaste ikinä, kiitos, Santsa! Jeejeejee! Täst se lähtee!

 

Haasteen säännöt

 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen
 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
 4. Pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
 5. Kerro, kenet olet valinnut
 6. Ei takaisin haastamista

Minun piti lukea säännöt moneen kertaan, joten kirjoitin ne uudestaan vähän selkeämmin:

 HAASTEEN SELKEÄMMÄT SÄÄNNÖT

 1. Kerro 11 asiaa itsestäsi.
 2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
 3. Keksi 11 uutta kysymystä haastamillesi henkilöille.
 4. Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
 5. Kerro, kenet olet haastanut.
 6. Ei takaisin haastamista.

No niin.

 

Kerron itsestäni

 1. Olen uskovainen. Siis kristitty eli Jeesuksen Kristuksen seuraaja, Kuninkaan tytär. Siis prinsessa. Jee! Uskon siis (kolmiyhteiseen) elävään Jumalaan, ja että Raamattu on Hänen (inspiroimaa) sanaansa.

 2. Luin monta kertaa ylläolevan otsikon väärin. ”Kerron tisseistäni”. No niin! Sen voinkin kertoa, että mulla oli synnytyksen jälkeen (vai vähän sitä ennen?) aika isot raskausarvet rinnoissa. Siis oli! Jee! Vatsaan ei tullut mitään, mutta linea negra näkyy edelleen. Siitä on kyllä jo tullut vähän niin kuin osa mua.

 3. Hei tämä on vähän vaikeaa! Haluaisin vaan kertoa kaikkia juttuja Nelsonista. No, yritetään.
  Meillä lauletaan. Eniten rallatellaan tietysti Nelsonille, mutta minä ja mies molemmat saadaan ihan hyviäkin biisejä aikaan esimerkiksi ruuanlaitosta tai olkkarin matosta tai sohvan ostamisesta. No okei, aika huonoja biisejä niistä yleensä tulee, mutta kai se on meistä sitten hauskaa. Homma lähtee yleensä liikkeelle ihan yksittäisestä lauseesta. Esimerkki elävästä elämästä: Nelson kääntyi juuri vatsalleen lattialla, ja tokaisin sitten siihen, että ”oho, toi vauva pyörähtelee vaan”. Keittiöstä alkoi kuulua Höpsöt pöksyt -sävelellä ”Vauva pyörähtelee vaan, vauva pyörähtelee vaan!” Eikä se varmaan edes tajua laulaneensa mitään. Meillä on myös kasa soittimia yhdessä nurkassa, sello, banjo ja pari kitaraa, niin ja pianokin olisi jos sellainen mahtuisi tänne. Soittimet soivat täällä kyllä luvattoman harvoin. Joskus nuorena soitettiin ja laulettiin paljon miehen kanssa yhdessä aika usein. (P.S. Nyt makuuhuoneesta kuuluu: ”eye of the tiger fätsy fäädydy fii, dii dii di diidi didii daidaa…”)

 4. Meillä ei kuitenkaan kuunnella hirveästi musiikkia. Ehkä se johtuu siitä, että tehdään sitä niin paljon omasta takaa. No, eihän se siitä johdu. En tunnista nykymusiikin biisejä enkä varsinkaan niiden esittäjiä. Kaikki r’n’b on Rihannaa ja suomiräppi Karri Koiraa (en tiedä siltäkään yhtään biisiä varmasti). Ja sit on Anssi Kela. Paitsi sabotaasi-Sinin Levis-biisin tiedän kun se soi aina Spotifyn mainoksissa. Kun kuuntelen Smurffeja.

 5. En tykkää shoppailla. Varsinkaan vaatteita. En edes tiedä, mistä vaatteita kannattaisi etsiä – kävin kesäkuussa etsimässä itselleni paitaa, ja kaikki kaupat oli täynnä vaan jotain kammottavia riepuja tai epäkäytännöllisiä juttuja (en siis osannut nimetä vaatekappaletta) ja sitten ne oli kauhean värisiä. Ja sitten niissä liikkeissä soi aivan törkeän kamala musiikki joka vaan ajaa mut pois putiikista. (P.S. Neloskohdan jälkeisenä päivänä kävin kuitenkin Prismassa seikkailemassa (kotiäidin tutkimusmatkoja kodin ulkopuolelle) ja löysin itselleni hienon t-paidan. Onko Prisma-vaatteet noloa vai ihan okei?)

 6. Tykkään leikkiä sanoilla. En ehkä niin tyylikkäästi kuin jotkut stand up -koomikot, vaan silä tavalla, että vaihtelen esimerkiksi sanojen alkukirjaimia. Niin kuin että bussikortti on bussilortti. Ja siinä (jonkun karri koiran) biisissä lauletaan että dii dii dii, mä jabadaba silmät kii-ii-ii, tidididi dii dii nii-ii-ii, mä törmäsin rinkeliin. Tämä on siis hauskaa.

 7. En ole koskaan ratsastanut, mutta haluaisin. En siksi, että hevoset olis mun mielestä jotenkin älyttömän söpöjä ja ihania, vaan siksi, että voisin sitten painella tuhatta ja sataa metsäpoluilla hevosen selässä. Ilman satulaa. Ja niitä remmejä. Spirit, villi ja vapaa! Okei, mun ei ehkä kannata koskaan ratsastaa, etten pety.

 8. Meillä ei ole telkkaria. Se on ihanaa. Telkkari on mielestäni nykyaikana aika tarpeeton, kun kaikkea saa laillisesti netistä (tai kirjastosta!). Ellei sitten tykkää katsella ylidramatisoitua varastohuutokauppaa tai sitä, kun porukka juo viinaa laivalla. (Itsehän katson vain Uutta päivää.) Joskus vanhempien tai anopin luona kyläillessä tulee katseltua vähän telkkaria, ja silloin huomaa, että tämä kaavio kyllä kertoo aika hyvin (suomalaisen) TV:n ohjelmatarjonnasta.

 9. Kahvi on pahaa. Maistan sitä tasaisin väliajoin puolikkaan mukillisen, ja aina se vaan on pahaa. Plus saan siitä puolikupillisesta aivan kaameat kofeiinitärinät eli pärinät. Joskus myös tee vaikuttaa samalla tavalla. Olen vähän heikko.

 10. Olen partiolainen. Tai olin. Tai olen ollut partiossa yli kymmenen vuotta, mutta en ole enää maksanut jäsenmaksua. Aion kuitenkin palata, koska metsässä on niin niin kivaa.

 11. En hyväksy sitä, että ”pyyhe” taivutetaan pyyhe : pyyheen : pyyhettä : pyyheeseen. Mieheni, hänen isänsä ja hänen isänsä äiti ovat jostain keksineet moiset taivutusmuodot. Ja sit ne vielä sanoo että mun piti pyyhiä ja he pyyhivät. Voi luoja. (Tietenkin on kuitenkin okei, että itse sanon muki : muin ja kutsun mehua meuhuksi, koska meillä sanottiin niin. Mutta ne olikin lasten keksimiä juttuja eli hauskoja. pyyheen on ilman muuta eri asia ja ihan typerä.)

 Vastaan Santsan esittämiin kysymyksiin

 1. Minkä elokuvan olet aikonut jo pitkän aikaa katsoa, muttet ole vieläkään katsonut?
  Näitä taitaa olla useampi. Dark Knight eli se Jokeri-bätmännelokuva on ollut meillä jotain kaksi vuotta hyllyssä, varmaan edelleen muoveissa. Se on (muistaakseni) hyvä elokuva, ja mies ehdottaa tai ainakin ehdotti ennen Nelsonin syntymää tasaisin väliajoin, että katsoittaisiinko nyt jo se bätmäni. No ei katsottu, koska se on surullinen tai koska väsyttää. Kävin katsomassa leffan joskus Toijalan Kinossa ja itkin varmaan puoli tuntia sen loppumisen jälkeen. No koska se on niin surullinen.

  Kuninkaan puhe on meillä hyllyssä, koska kerättiin joskus yhdeksän koodia ruispalapusseista ja tilattiin sitten se. Katsottiin kaikkien vaihtoehtojen trailerit, ja oltiin samaa mieltä, että tämä me halutaan. Se ei edes ollut vähiten huono, vaan oikeasti vaikutti kivalta.

  Harry Potter ja kuoleman varjelukset 2. Hieman nolo juttu. Olin varhaisteininä aivan hullu Potter-fani ja aivan lääpälläni Ronald Weasleyyn ja Rupert Grintiin. Ja oli se Danielkin aika söpö. Tein listoja Potter-näyttelijöistä ja tupien jäsenistä ja odotin aivan innoissani hyväksymiskirjettä Tylypahkasta. Ja sit mä en ole nähnyt elokuvasarjan vikaa osaa.

 2. Mitä ajattelet punk-musiikista?
  Oon aina ollut huono musiikkigenreissä, joten eka vastaus on, että en mitään. En varmaan kuuntele punkkia. En edes tiedä, miltä punk kuulostaa. Paitsi Pelle Miljoona ja se on aivan uskomattoman ärsyttävää.
   
 3. Benji-hyppy, laskuvarjohyppy vai vesihiihto?
  Valitsisin laskuvarjohypyn enkä mitään muuta. Koska siinä pääsee kaikista korkeimmalle.
   
 4. Mikä on ärsyttävin tapasi?
  Kuulemma hamstraaminen. Siis se, että kaikki pitää säästää, koska sitä voi vielä käyttää johonkin. Lahjapaperit ja -kassit, vanhat kouluvihkot, käyttökelvottomat vaatteet. Mutta hei, osaan kyllä myös heittää pois! Esimerkiksi joskus vuonna 2007 (Vapaa Valinnasta) ostamani alushousut, kun niihin tuli reikä.
   
 5. Mitkä täytteet haluat pizzaasi useiten?
  Kebablihan ja persikan varmaan. Viimeksi kävi joku totaalinen aivopieru ja tilasin kinkku-ananas-aurajuuston. En tykkää kinkusta enkä välitä aurajuustosta, että aika putkeen meni sekin kepsureissu.
   
 6. Viimeisin kirja, jonka olet lukenut?
  Haluaisin vastata, että Kalevala, mutta kun vielä olis hirveän paljon jäljellä. Siispä: Harry Potter ja kuoleman varjelukset! Jeah!
   
 7. Mikä laulu jää helposti soimaan päähäsi?
  Lastenlaulut, melkein kaikki. Esim. Hannele Huovin Kylpylaulu ja Metrolla mummolaan. ”Lol-loti-loti-loti vettä se on, lol-loti-loti-loti vettä!” Metrolaulun vetää muuten tyylikkäimmin tämä mimmi:
  //www.youtube.com/embed/yLJ8UcENNcg
  Niin ja ehkä vielä pitää mainita Röllin Häläpäti hämmää. Ihana laulu.
   
 8. Mistä asiasta iloitsit viimeksi?
  No kun me oltiin Kupittaan puistossa synttäripiknikillä ja siellä oli paljon vauvoja joista otin hirveästi kuvia ja aurinko paistoi ja oli niin kivaa! EI! Ehkä kuitenkin todella iloitsin eniten eniten siitä kun meidän ystäville syntyi pieni tyttövauva ja näin siitä kuvan! Niin ja siitä kun mun veli tuli käymään meidän seurakunnassa, vaikkei ole uskossa! Jeejee!
   
 9. Jos saisit 100€ itsesi hemmotteluun, mihin käyttäisit rahat?
  Kävisin hierojalla ja sitten lopuilla rahoilla jossain kasvo- tai käsi- tai jalkahoidossa.
   
 10. Mikä on sinun hätävaraleipomisesi, jos vieraita tulee lyhyellä varoitusajalla?
  Meillä on usein hätävaraa pakkasessa: miehen mummin leipomia pullia/toscakakkua/banaanikakkua. En siis koskaan ole joutunut leipomaan mitään hätävaraa. Lyhyellä varoitusajalla kävisin kaupassa ostamassa jäätelöä tai keksejä, koska mulla on vauva. Ja vaikka ei oiskaan.
   
 11. Miten olet päätynyt kirjoittamaan blogia?
  Tulin raskaaksi ja sitten luin Puutalobabya ja ajattelin, että minäkin haluan.

 Minun kysymykseni haastetuille

 1. Mitä teet eniten puhelimella(si)?
 2. Mitä kieltä haluaisit opiskella?
 3. Mitä mieltä olet avaruuskuosisista leggingseistä? (Esim. http://www.lightinthebox.com/fi/ts-tahdet-gradient-pattern-leggingsit_p589013.html)
 4. Oletko kieltänyt mainokset tai ilmaisjakelun? (+ Miksi?)
 5. Mitä sun käsilaukussa on? (Kuva! Pliis!)
 6. Minkä Youtube-videon haluaisit näyttää meille kaikille ihan vain siksi koska se on niin hauska tai hyvä tai typerä?
 7. Mikä on parasta arjessa?
 8. Maksatko käteisellä vai kortilla?
 9. Mikä on jännittävin kokemasi seikkailu?
 10. Herkkusi?
 11. Oletko kaunis?

 

Haastan:

Yksitoista? Alle 200 lukijaa? No, katsotaan. Haastan ainakin heidät:

 1. Papris (Odotusta ja opiskelua)
 2. Tamsin (Jos sä tiskaat, niin mä voin imuroida)
 3. Kristaliina (Puutalobaby)
 4. minttumari (Kokematon kotirouva) (jonka saan aina päässäni miellettyä Kokemäen kotirouvaksi…)
 5. Katri (saviastia)

Kiitos. Nyt vauva huutaa –>

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *