Energiaa viikonloppuun
Viikonloppu on hyvä aloittaa kunnon liikunnalla, jotta voi hyvillä mielin siirtyä vapaalle. Urheilun päätteeksi pitää tietenkin tankata, ja siihen tarkoitukseen sopii hyvin vaikkapa paljon hiilihydraattia ja proteiinia sisältävä pasta. Lähikaupasta mukaan tarttui trofie-pastaa, joka on klassinen peston seuralainen. Proteiinilisäksi valikoitui kananrintafilee.
Urheilijan kana-pestopasta
Purkkipestot eivät oikein maistu, ja yksinsyöjälle pienetkin purkit ovat turhan isoja. Pesto kannattaakin tehdä itse; homma hoituu parissa minuutissa, ja lopputulos on varmasti peruspurkkiruokaa maistuvampi.
Pesto
- Puoli nippua basilikaa
- 2 tl pinjansiemeniä
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- (parmesaania; itse en tässä versiossa käyttänyt)
Lisäksi
- 100 g trofie-pastaa
- Kanan rintafilee
- Loraus sitruunanmehua
- suolaa, pippuria
- Laita voimakkaasti suolattu (n. 10 g / litra vettä) vesi kiehumaan.
- Valmista pesto. Hakkaa ja hiero basilika, valkosipuli ja pinjansiemenet morttelissa tahnaksi, lisää öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Mausta kananfilee suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli. Purista hieman sitruunanmehua paistamisen yhteydessä. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia foliossa mehukkuuden säilyttämiseksi.
- Sekoita pesto valutettuun pastaan. Leikkaa kananfilee annospaloiksi pastan päälle. Koristele esim. basilikanlehdillä.
Levylautasella
Stan Getz: Menina Moca