Lauantain kalalounas

Lähikaupan kalatiskille oli ilmestynyt kasvatettua taimenta. Sitä piti tietenkin testata, kun tarjolla oli sopivan kokoinen pikkutaimen ja hintakin oli kohdillaan. Minulla on meneillään jonkinlainen fenkolikausi, joten sitä löytyy tästäkin lounaasta sekä kalan sisältä että sen vierestä.

Fenkoli-sitruunataimen

Fenkoli-sitruunataimen

  • 350-400 g taimen (tästä syötävää on noin puolet tai hieman alle)
  • fenkolin varsia
  • muutama sitruunan viipale
  • pieni pätkä mietoa chiliä
  • suolaa, pippuria
  • öljyä
  1. Kuivaa perattu taimen talouspaperilla. Tee muutama viilto nahkaan molemmin puolin.
  2. Sivele vähän öljyä kalan pintaan ja suolaa ja pippuroi hyvin sekä sisältä että ulkoa. Laita kalan sisään reilusti fenkolin varsia, muutama sitruunan viipale ja chili ohuina siivuina. Lisää sitruunan viipaleita tai mehua myös kalan päälle.
  3. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia tai pitempään jos kala on isompi.
  4. Poista täytteet ja tarjoile yksinkertaisen tomaatti-basilikasalaatin ja fenkolisalaatin kanssa.

Ruokajuomaksi sopii näin viikonloppuna esimerkiksi hapokas ja hedelmäinen Riesling tai vaikkapa tämä sopivan katkeroinen ja hedelmäinen ale:

Bryggeri Golden Ale

Levylautasella

Verneri Pohjola: The End is Nigh

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma