Kahvilabongaus
Viime viikon maanantai-aamuna pyöräilin Meilahteen aikomuksenani käydä Bon Temps Cafessa aamupalalla, mutta suunnitelma muuttui huomauttani, ettei kahvila ole auki maanantaisin. Pohjalla 5 kilometriä pyöräilyä ilman kahvia ja aamupuuroa syvennyin epätoivoisen eat.fi:n tarjontaan ja huomasin, että viereiselle kadulle on ilmestynyt kahvila.
Gottland Deli & Cafe oli oikea onnenpotku! Pieni paikka, lämmin tunnelma ja ihanat kahvilanpitäjät. Kaikki leivonnaiset leivotaan takahuoneessa, johon on käytännössä suora näkymä tiskiltä. Koska en syö vehnää, ainoaksi vaihtoehdokseni jäi spelttijauhoista leivottu croissant. En ole koskaan ollut croissant-ihmisiä (tiedättehän ne), mutta muutaman suupalan nautittuani huomasin, ettei croissant-ihmisyys ehkä sittenkään ole kaukana. Kahvikin oli kaukana pohjaan palaneesta. Kaikki myös leivotaan luomuna ja kahvilan rouva huomautti, että maitokahvin päälle jäänyt rasva johtuu siitä, että kyseessä on luomumaito. Toistaiseksi kokemukset ovat siis vain hyviä, vaikka perjantai-iltapäivänä poiketessani hakemaan viikonlopuksi croisantteja ne olikin (yllätysyllätys) myyty jo loppuun.
Ei wifiä, joten nappaa tenttikirja tai romaani mukaan. Kahvilasta löytyy myös valikoima naistenlehtiä joihin syventyä.
Gottland Deli & Cafen löytää osoitteesta Pihlajatie 8. Suljettu viikonloppuisin. Nappaa mukaan vähintään se speltticroissant!