Tomaatti-mozzarellaleivät

Raaka-aineet, joita tarvitset leipien valmistukseen.

Tänään jaan tosi nopean ja helpon ohjeen tomaatti-mozzarellaleipiin, joita teen joskus iltapalaksi. Nää menee iltapalana, alkuruokana ja vaikka juhliin tarjottavina. Ajattelin, että jos joskus kutsun vieraita meille ( 😀 ) niin tehdään kyllä taas näitä. Ihanan helppoja ja taivaallisen hyviä.

Tarvitset:

Vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä tai paistopisteeltä jotain niissä paperipusseissa.)

Kirsikkatomaatteja

Mozzarellaa

Rypsiöljyä

Valkosipulia

Suolaa

Pippuria

Tuoretta basilikaa

Ohje

Laita uuni lämpiämään n. 220 asteeseen. Aloita pilkkomalla kirsikkatomaatit pieniksi palasiksi kulhoon odottamaan. Lorauta toiseen kippoon öljyä sen verran, mitä luulet käyttäväsi leipien voiteluun. Kuori ja  purista öljyn joukkoon keskikokoinen valkosipulin kynsi ja anna tekeytyä hetken, että valkosipulin maku ehtii vähän levitä öljyyn.Jos tykkäät oikein tymäkästä valkosipulista niin sitähän voit laittaa enemmänkin.

Leikkaa leivästä noin sentin paksuisia paloja ja asettele ne uunin pellille. Anna leivän kannat voilla voideltuna koiralle. Sivele leivät valmistamallasi valkosipuliöljyllä. Täytä leivät reilusti täyteen tomaateilla ja ripauta päälle suola ja pippuri. Ihan pieni määrä mausteita riittää täydentämään makuja. Revi leipiin(ja koiralle) reiluja palasia mozzarellaa ja paista leipiä uunissa noin 15 min tai, kunnes juusto on kauttaaltaan sulanut mutta ei ruskistunut.

Silppua käsin lämpimiin leipiin vielä tuoretta basilikaa päälle ja anna jäähtyä hetki ennen syömistä-> tomaatti on superkuumaa heti uunista.

Nää on niiiiiin hyviä! Rakastan kaikkea missä on tomaattia ja basilikaa, eikä mozzarellasta voi kuin tykätä.

Lautasella uunituoreet leivät koristeltuna tuoreella basilikalla

Kertokaa, jos kokeilette näitä mun reseptejä!

Eikun siis kokkailemisiin <3 Niina

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo