Appelsiinikanaa

Hei! Pitkästä aikaa ruokaohjetta kehiin. Oon ollut niin maan matosena kotona kouluhommien ja valintakurssien parissa, että oon syönyt männäviikkoina tyyliin vaan hernaria ja pulimössöö. Makaroonilaatikon taisin jossain välissä ehtiä taikoa 😀 Mutta ennen tätä puliruokavaihetta tein appelsiinikanaa ja ah, siitä tuli niin hyvää!

Appelsiinikana on vähän ehkä kiinalaiseen tai thaikkuruokaan vivahtava ja tässäpä ohjetta. Kuvat on vähän rumat, kun en jaksanut keskittyä nälältäni ja seesaminsiemeniäkään en malttanut paahtaa 😀 

2 annosta

Tarvitset:

250 g maustamatonta kanaa

1 appelsiini (kuoret, mehu ja hedelmäliha)

noin 1 dl Valkoviinietikkaa

reilu 1/2 dl Soijakastiketta

1/2 tl Tuoretta inkivääriä

 1/2 Punainen chili

2 Valkosipulin kynttä

 1/2 dl Fariinisokeria

Vehnäjauhoa

Seesaminsiemeniä

Ruoho- tai kevätsipulia

Jasminriisiä

Ohje

Aloitetaan tekemällä kanalle marinadi. Laita kanat kulhoon ja lisää kulhoon 2 tl soijakastiketta, 2 tl valkoviinietikkaa, ruokasoodaa 1 tl(mureuttaa kuulema kanan). Kanaa voisi pitää marinadissa vaikka yön ylikin tai ainakin useamman tunnin mutta tätäkään en nälältäni jaksanut tehdä ja se marinoitui ehkä 15 min ja aivan hyvä kyllä tuli niinkin .. :D

Laita riisi keittymään ja pilko kanan marinoituessa chili ja inkivääri pieneksi sekä hienonna(voi myös puristaa) valkosipuli.

Tässä vaiheessa muuten kannattaa paahtaa seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja laittaa ne sitten syrjään odottamaan valmista ruokaa. Siemenet tuo kivaa tekstuuria  ja niistä tulee vaan joku kiinalainen fiilis. Ei kait niitäkään maun takia tarvitsisi.

Paista kana pannulla reilussa öljyssä ja ripottele puoli kypsän kanan päälle vehnäjauhoja(ehkä 1 rkl),  inkivääri, chili ja valkosipuli. Jatka paistamista kunnes kana on kypsää. Jauho jää pannuun helposti kiinni mutta irtoaa kyllä kastikevaiheessa.

Kastike:
Lisää pannulle  kanojen sekaan 1 dl vettä, 3/4 dl valkoviinietikkaa ja 1/2 dl soijakastiketta(kikkoman). Sekoittele ja raasta joukkoon appelsiinin kuorta noin 1-2 tl. Sen jälkeen halkaise appelsiini ja purista kevyesti mehu kastikkeeseen niin, että voit paloitella ja käyttää lopuksi vielä hedelmälihan. Lisää joukkoon fariinisokeri ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä niin, että se tiivistyy. Leikkele lopuksi sekaan vielä appelsiinin hedelmälihan jämät. Kastikkeen on tarkoitus tavallaan olla kanan ympärillä ja vähän tahmeaa, eli sen kannattaa tosiaan antaa tiivistyä pannulla rauhassa.

Tarjoile riisin kanssa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja ruohosipulia.

Toivottavasti ohjeessa ei ole mitään omituista. Joskus näissä on se ongelma, että kun teen niin omasta päästä soveltaen, etten sitten välttämättä aina jälkeen päin muista mitä oon tehnyt ja missä järjestyksessä. :D Mutta siinäpä olisi ja tätähän kannattaa tehdä kerralla isompi annos, koska on tosi hyvää myös seuraavana päivänä. Isompaan satsiin vaan lisää raaka-aineiden määriä esim puolella. Sokerin kanssa kannattaa olla säästeliäs,isompaan annokseen laittaisin 3/4 dl korkeintaan.

<3 Niina

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen