Home made granola
Moi!
Mun yksi lempi iltapala on maustamaton jogurtti ja mysli tai granola. Yleensä mysli, koska granola on melko kallista, jos yrittää etsiä vähäsokerisen version. Granolan ero mysliin on, että se on uunissa paahdettu.
Finax:lla on muuten se vaaleanpunainen myslipussi, jossa on muistaakseni 5,4 g/100 g sokeria ja se on musta tosi vähän. Sitä kannattaa ostaa, jos esim. perheen lapset tykkää mysleistä 🙂
Mutta asiaan. Kun haluan granolaa niin oon ruvennut tekemään sitä itse. Se on tosi helppoa!
Jos aineksia ei löydy valmiiksi kaapista niin niiden hankintaan menee hiukan euroja. Mutta kun ostat aineet kerran, saat niistä tehtyä monta peltiä tuoretta granolaa.
Tarvitset:
5 dl kaurahiutaleita
1-2 dl pähkinöitä, manteleita, siemeniä. Minä käytän hasselpähkinä-mantelisekoitusta ja pellavansiemeniä.
1 dl kookosöljyä(jos et tykkää kookoksen mausta, niin öljyä on myynnissä myös miedon makuisena, jossa ei maistu kookos lainkaan.)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/2 dl rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Mulla on vaan rusinoita.
Ohje
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, juokseva kookosöljy ja hunaja. Lisää pähkinät ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä tasaiseksi uunin pellille.
Paahda granolaa 100 asteisessa uunissa ylä+alalämpöasetuksella(käytän aina tätä asetusta) noin 30 min. Välissä voi sekoittaa, jos muistaa :D Nosta uunin lämpötila 150 asteeseen ja paahda vielä noin 15 min. Granola on valmista, kun se on kauniin kullanruskeaa.
Anna jäähtyä hyvin. Lopuksi lisää rusinat ja hedelmät ja säilytä kuiva-ainekaapissa tiiviissä kannellisessa purkissa. Hyvä jäähdyttäminen on tärkeää, että granola säilyy rapeana. Meillä granola riittää tällä ohjeella viikoksi. Säilyisi varmasti pidempäänkin.
Tarjoile granola jugurtin tai smoothien kaverina. Tässä mulla pohjalla smoothie, jossa muistaakseni banaani,avocado,pinaatti,pakastemango,kiivi ja maito.
Kivoja kokkailuhetkiä <3 Niina