Tomaatti-mozzarellaleivät

Raaka-aineet, joita tarvitset leipien valmistukseen.

Tänään jaan tosi nopean ja helpon ohjeen tomaatti-mozzarellaleipiin, joita teen joskus iltapalaksi. Nää menee iltapalana, alkuruokana ja vaikka juhliin tarjottavina. Ajattelin, että jos joskus kutsun vieraita meille ( 😀 ) niin tehdään kyllä taas näitä. Ihanan helppoja ja taivaallisen hyviä.

Tarvitset:

Vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä tai paistopisteeltä jotain niissä paperipusseissa.)

Kirsikkatomaatteja

Mozzarellaa

Rypsiöljyä

Valkosipulia

Suolaa

Pippuria

Tuoretta basilikaa

Ohje

Laita uuni lämpiämään n. 220 asteeseen. Aloita pilkkomalla kirsikkatomaatit pieniksi palasiksi kulhoon odottamaan. Lorauta toiseen kippoon öljyä sen verran, mitä luulet käyttäväsi leipien voiteluun. Kuori ja  purista öljyn joukkoon keskikokoinen valkosipulin kynsi ja anna tekeytyä hetken, että valkosipulin maku ehtii vähän levitä öljyyn.Jos tykkäät oikein tymäkästä valkosipulista niin sitähän voit laittaa enemmänkin.

Leikkaa leivästä noin sentin paksuisia paloja ja asettele ne uunin pellille. Anna leivän kannat voilla voideltuna koiralle. Sivele leivät valmistamallasi valkosipuliöljyllä. Täytä leivät reilusti täyteen tomaateilla ja ripauta päälle suola ja pippuri. Ihan pieni määrä mausteita riittää täydentämään makuja. Revi leipiin(ja koiralle) reiluja palasia mozzarellaa ja paista leipiä uunissa noin 15 min tai, kunnes juusto on kauttaaltaan sulanut mutta ei ruskistunut.

Silppua käsin lämpimiin leipiin vielä tuoretta basilikaa päälle ja anna jäähtyä hetki ennen syömistä-> tomaatti on superkuumaa heti uunista.

Nää on niiiiiin hyviä! Rakastan kaikkea missä on tomaattia ja basilikaa, eikä mozzarellasta voi kuin tykätä.

Lautasella uunituoreet leivät koristeltuna tuoreella basilikalla

Kertokaa, jos kokeilette näitä mun reseptejä!

Eikun siis kokkailemisiin <3 Niina

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo

Home made granola

Moi!

Mun yksi lempi iltapala on maustamaton jogurtti ja mysli tai granola. Yleensä mysli, koska granola on melko kallista, jos yrittää etsiä vähäsokerisen version. Granolan ero mysliin on, että se on uunissa paahdettu.

Finax:lla on muuten se vaaleanpunainen myslipussi, jossa on muistaakseni 5,4 g/100 g sokeria ja se on musta tosi vähän. Sitä kannattaa ostaa, jos esim. perheen lapset tykkää mysleistä 🙂

Mutta asiaan. Kun haluan granolaa niin oon ruvennut tekemään sitä itse. Se on tosi helppoa!

Jos aineksia ei löydy valmiiksi kaapista niin niiden hankintaan menee hiukan euroja. Mutta kun ostat aineet kerran, saat niistä tehtyä monta peltiä tuoretta granolaa.

Tarvitset:

5 dl kaurahiutaleita

1-2 dl pähkinöitä, manteleita, siemeniä. Minä käytän hasselpähkinä-mantelisekoitusta ja pellavansiemeniä. 

1 dl kookosöljyä(jos et tykkää kookoksen mausta, niin öljyä on myynnissä myös miedon makuisena, jossa ei maistu kookos lainkaan.)

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl inkiväärijauhetta

1/2 dl rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Mulla on vaan rusinoita.

Ohje

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, juokseva kookosöljy ja hunaja. Lisää pähkinät ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä tasaiseksi uunin pellille.

Paahda granolaa 100 asteisessa uunissa ylä+alalämpöasetuksella(käytän aina tätä asetusta) noin 30 min. Välissä voi sekoittaa, jos muistaa 😀 Nosta uunin lämpötila 150 asteeseen ja paahda vielä noin 15 min. Granola on valmista, kun se on kauniin kullanruskeaa.

Anna jäähtyä hyvin. Lopuksi lisää rusinat ja hedelmät ja säilytä kuiva-ainekaapissa tiiviissä kannellisessa purkissa. Hyvä jäähdyttäminen on tärkeää, että granola säilyy rapeana. Meillä granola riittää tällä ohjeella viikoksi. Säilyisi varmasti pidempäänkin.

Tarjoile granola jugurtin tai smoothien kaverina. Tässä mulla pohjalla smoothie, jossa muistaakseni banaani,avocado,pinaatti,pakastemango,kiivi ja maito.

Kivoja kokkailuhetkiä <3 Niina

Koti Ruoka ja juoma