Uuniperunat yrttisellä kanatäytteellä ja marinoitu punasipuli
Hei!
Mun on tehnyt koko viikon mieli picnicin uuniperunoita, ja kun matkuksen picnic ei ole auki, päätin tehdä tänään oman version yrttisellä kanatäytteellä, fetalla ja marinoidulla punasipulilla. Ja siis HUH, miten hyvää! Ei paljoa häviä alkuperäiselle.
Tästä tulis superhyvä grillatulla, revityllä broilerilla mutta meidän kaupassa ei ollut kokonaisia enkä jaksanut ruveta rääpimään koivista, joten ostin Atrian vuolu kypsiä mustapippuri broilersiivuja. Hyvin toimivat nekin. Minun ohjeesta tulee 2 annosta, joten jos teet isommalle köörille niin lisää aineksia. 🙂
Tarvitset kaupasta:
grillattua broileria tai atrian vuolu- kanasiivuja 200g
purkki ranskankermaa
purkki turkkilaista jugurttia (myös kermaviili sopii hyvin, jos loppu jugurtti jää pyörimään)
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
valkosipulia
sitruuna
punasipulia
punaviinietikkaa
sokeria
mustapippureita
uuniperunoiksi sopivia, jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
karkeaa merisuolaa, jos haluat paahtaa perunat suolapedillä, kuten minä tein
Fetajuustoa
Ohje:
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen välilämpöasetukselle ja valmistele uuniperunat pesemällä ne hyvin, kuivaamalla ja tökkimällä muutama reikä haarukalla pintaan. Kaada merisuolaa reilusti uunivuokaan ja asettele perunat suolan päälle. Perunoita paahdetaan noin tunti uunin keskitasolla.
Perunoiden kypsyessä tehdään jugurttikastike maustumaan. Laita kulhoon sekaisin purkki ranskankermaa ja turkkilaista jugurttia oman maun mukaan riippuen, tykkäätkö kermaisemmasta vai jugurtin happamuudesta. Minä pidän enempi jugurtista, joten laitoin 1,5 dl ranskankermaa ja noin 2,5 dl jugurttia. Silppua aivan pieneksi ilmava kourallinen basilikaa ja persiljaa noin saman verran ja sekoita ne kerman+jugurtin kanssa. Yrttien käytössä ei kannata kainostella, koska kastikkeeseen tulee maku vain niistä+ pienestä määrästä valkosipulia.
Silppua yksi pieni tai puolikas valkosipulin kynsi ja sotke sekin soossiin. Sekoita ja purista sekaan 1/4 sitruunan mehua. Laita kelmu päälle ja jääkaappiin maustumaan. Kanat voi sekoittaa kastikkeeseen, mutta minä pidän ne itse erillään, jotta voin tarvittaessa vähän lämmittää kanaa.
Seuraavaksi tehdään marinoitu punasipuli. Viipaloi yksi isohko punasipuli. Laita kattilaan 1 dl punaviinietikkaa, 3 rkl sokeria, 0,5 tl suolaa ja pari-kolme kokonaista mustapippuria. Sipulit sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min, kunnes sipulit on pehmeitä.Minä otin lopuksi pippurit pois, ettei ne jää antamaan liikaa makua ja ettei niitä satu suuhun syödessä. Sipulin annetaan jäähtyä enne tarjoilua ja sitä muuten kannattaa tehdä iso satsi kerralla, koska se säilyy ja on tosi hyvää vaikka minkä ruuan kanssa.
Sitten vaan kun perunat on valmiita niin tee perunoiden keskelle viilto, viillon sisään reilu nokare voita ja kokoa annoksesi lautaselle. Patonkia ja vihersalaattia kylkeen. Perunat voi muuten kääriä lautaselle folioon, niin ne pysyy ihan tulisina.
Siis voi juma nää on hyviä!
<3Niina