Pikkuveljen heinäsirkkapiirakka
Bongasin tämän herkullisen ohjeen Pullahiiren blogista ja se täytyi saada kokeiluun heti sopivan tilaisuuden tullen. Pikkuveljen syntymäpäivä oli oiva syy tähän.
Pikkuveljen heinäsirkkapiirakka
Pohja
350 g Domino minttu keksejä
60 g leivontamargariinia
Täyte
180 g vaahtokarkkeja (Väiski)
1 dl maitoa
1 dl minttulikööriä (Kissanminttu)
6 dl kermavaahtoa (säästä osa koristeluun)
(vihreää elintarvikeväriä)
Pinnalle
Marianne Crush -rouhetta
kermavaahtoa
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi. Murskaa domino-keksit tehosekoittimella. Omalle tehosekoittimelleni neljä keksiä kerralla oli hyvä määrä. Sekoita keksit ja sulatettu voi keskenään, painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Mittaa kattilaan maito, likööri ja vaahtokarkit. Kuumenna seos kiehuvaksi niin, että vaahtokarkit sulavat joukkoon. Varaa tarpeeksi iso kattila, seos vaahtoaa kuumetessaan. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa kerma, nappaa pieni osa siitä talteen koristelua varten. Sekoita kermavaahto jäähtyneen liköörivaahtokarkkiseoksen joukkoon. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Itse sain ihan mukavan värin aikaiseksi ihan normi ainesten pohjalta. Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin käyttämään valkoisia vaahtokarkkeja, joten niiden kanssa pieni lisä vihreää ei varmasti olisi pahitteeksi.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. kaksi tuntia. Koristele piirakka ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
Piirakka oli omaan makuuni hieman liian makea. Toisaalta se oli ehkä myös ihan hyvä, eipä tullut syötyä liian monta palaa. ;) Seuraavan kerran ohjetta voisi testata vähemmän makealla keksipohjalla ja koettaa myös vertailla vaahtokarkkien sokeripitoisuuksia.