Avokadopasta – tätä ei kai vielä voi kutsua klassikoksi?
Ostin viime viikolla pussillisen avokadoja, tietämättä sen tarkemmin mitä niistä tekisin. Käytän niitä useasti salaateissa ja leivän päällä, mutta nyt ajattelin tehdä ihan ruokaa ruokaa. Päätin tehdä siis Alexander Gullichsenin avokadopastaa alkuperäisellä reseptillä. No eihän se ihan täysin tuolla kaavalla sitten mennyt. Oikeastaan vaihdoin pastan täysjyvään ja parmesanin ja pecorinon sijasta käytin italialaista pastajuustoa, joka ei siis paakkuunnu. En tiedä miksi kaupassa en osaa lukea – tarkoitus oli ihan oikeasti ostaa parmesania, mutta tänään kaapissa ei ollutkaan parmesania vaan tuota yleistä pastajuustoa… Ja mikäs siinä, hyvin nimittäin toimi! Basilikan sijasta käytin korianteria. Kannatti pysyä chilin ja limen kanssa reseptin määrissä, tulisuus ja maku oli juuri täydellistä, ei liian tulista tai tujua. Itse muussasin avokadoa varsin pieneksi enkä jättänyt isoiksi paloiksi. Toimi!
Oli kyllä hyvää! Ja hurjan täyttävää. Mietin, että mistä tähän repisi proteiinia. Avokki söi omaansa illalla vielä tonnikalan kanssa. Hieman karsastin yhdistelmää, mutta hänen mukaansa oli oikein hyvää. Voin siis suositella!