Herkullinen savuporo-sienipiirakka
Kyseisellä reseptillä piiras häviää parempiin suihin muutamissa minuuteissa. Olen saanut ohjeen ”appiukolta”, joka on saanut ohjeen joltakulta ja joka on saanut ohjeen jostain, joten tarkkaa reseptin alkuperää en edes tiedä. Harmi, sillä kaikki kunnia kuuluu tämän keksijälle! Kaikessa yksinkertaisuudessa piirakka on todella hyvää syksyn pimenevissä illoissa. 🙂
Piiras on myös kovin nopea tehdä, varsinkin jos käyttää valmiita piirakkataikinoita. Meillä oli käytössä Myllyn Parhaan ruisperunapohja, joka riitti näppärästi pyöreään piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 26 cm). Totta kai pohjan voi tehdä myös itse, mutta joskus siitä voi vähän luistaa arjen kiireiden keskellä.
Täytteeseen tarvitset:
– 300 g suppilovahveroita
– 100 g savuporoa
– 200 g juustoraastetta
– 3 kananmunaa
– 2 dl ranskankermaa
– 1 rkl kuivattua persiljaa tai kirveliä
– ½ tl paprikajauhetta
– ripaus valkopippuria
Purista ylimääräiset nesteet pois suppilovahveroista (itse käytin siis pakastettuja suppiksia) ja suikaloi savuporo sopivan kokoiseksi silpuksi. Sekoita savuporon ja suppilovahveroiden joukkoon juustoraaste, munat, ranskankerma ja mausteet. Pyörittele täytettä kunnolla, jotta munat ja ranskankerma leviää koko täytteeseen. Painele pohjataikina voidellulle piirakkavuoalle ja kaada täyte siihen tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa puolisen tuntia, niin että pinta on kauniin ruskea. Nauti! :)
ps. Kiitos jälleen kuvaajalle, ehkäpä pian nimitykseltään hovikuvaajalle! :)