Pollo limonello
Pastalinjalle päästyäni tuonpa blogiin tämän päivän pasta-annoksen. Kävin ennen joulua kyläilemässä ystävälläni, joka avokkinsa kanssa kokkasivat Pollo limonelloa eli sitruunakanapastaa. Rakastuin ruokaan täysin – olen suuri sitruunan ystävä ja voisin tunkea sitä vähän joka ruokaan. Reseptissä ei voi myöskään kovin pahasti epäonnistua, tuleehan ruokaan kermaa ja turkkilaista jogurttia. Tämän jujuna ovat myöskin siis sitruunamehu, inkivääri ja muut mausteet!
Tarvitset:
– 300 grammaa marinoimatonta broilersuikaletta
– yhden sipulin
– muutaman maustemitallisen cayennepippuria
– 2 dl kuohukermaa
– sopivasti Chicken&Steak -mausteseosta
– ½ rkl kurkumaa
– muutaman valkosipulinkynnen
– 1-2 tl raastettua inkivääriä
– 2-3 rkl sitruunamehua
– 2 rkl tummaa siirappia
– 2 dl turkkilaista jogurttia
– sopivan määrän keitettyä pastaa (laitoin jonkun 400 grammaa, hieman liikaa oli tämä)
– parmesania (itse käytin taas jotain yleistä pastajuustoa)
– tuoreita yrttejä
Keitä ja ruskista broilersuikaleet vesitilkassa ja lisää sipuli. Lisää joukkoon cayennepippuri, kerma ja Chicken&Steak -mausteseosta. Anna kastikkeen maustua hetken aikaa ja laita pastavesi kiehumaan ja pastat kypsymään tässä vaiheessa. Lisää kastikkeeseen kurkuma, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja siirappi. Anna kastikkeen maustua taas hetken aikaan ja lisää sitten joukkoon vielä jogurtti ja suola. Tässä vaiheessa lisäsin hieman lämpöä, jotta saan kastikkeen kuumaksi. Sitten vain huuhdotaan pastat ja lyödään kastike ja pastat sekaisin. Annoksen päälle voi laittaa parmesaanijuustoa ja yrttejä. Meiltä ei kivoja vihreitä versoja löytynyt, joten näillä mentiin. Tää on vaan niin hyvää! Rinnalle vielä raikas salaatti ja vettä niin nam!
Alkuperäinen resepti on Pastanjauhantaa -blogista, mutta kuten huomata saattaa, hieman sitä muuntelin omien kaappien tarvikkeiden mukaiseksi. Suosittelen jälleen! 🙂