Pollo limonello

Pastalinjalle päästyäni tuonpa blogiin tämän päivän pasta-annoksen. Kävin ennen joulua kyläilemässä ystävälläni, joka avokkinsa kanssa kokkasivat Pollo limonelloa eli sitruunakanapastaa. Rakastuin ruokaan täysin – olen suuri sitruunan ystävä ja voisin tunkea sitä vähän joka ruokaan. Reseptissä ei voi myöskään kovin pahasti epäonnistua, tuleehan ruokaan kermaa ja turkkilaista jogurttia. Tämän jujuna ovat myöskin siis sitruunamehu, inkivääri ja muut mausteet! 

SAM_0301m.JPG

 

Tarvitset: 

– 300 grammaa marinoimatonta broilersuikaletta

– yhden sipulin

– muutaman maustemitallisen cayennepippuria 

–  2 dl kuohukermaa

– sopivasti Chicken&Steak -mausteseosta

– ½ rkl kurkumaa

– muutaman valkosipulinkynnen 

– 1-2 tl raastettua inkivääriä

– 2-3 rkl sitruunamehua

– 2 rkl tummaa siirappia

– 2 dl turkkilaista jogurttia

– sopivan määrän keitettyä pastaa (laitoin jonkun 400 grammaa, hieman liikaa oli tämä)

– parmesania (itse käytin taas jotain yleistä pastajuustoa)

– tuoreita yrttejä

 

Keitä ja ruskista broilersuikaleet vesitilkassa ja lisää sipuli. Lisää joukkoon cayennepippuri, kerma ja Chicken&Steak -mausteseosta. Anna kastikkeen maustua hetken aikaa ja laita pastavesi kiehumaan ja pastat kypsymään tässä vaiheessa. Lisää kastikkeeseen kurkuma, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja siirappi. Anna kastikkeen maustua taas hetken aikaan ja lisää sitten joukkoon vielä jogurtti ja suola. Tässä vaiheessa lisäsin hieman lämpöä, jotta saan kastikkeen kuumaksi. Sitten vain huuhdotaan pastat ja lyödään kastike ja pastat sekaisin. Annoksen päälle voi laittaa parmesaanijuustoa ja yrttejä. Meiltä ei kivoja vihreitä versoja löytynyt, joten näillä mentiin. Tää on vaan niin hyvää! Rinnalle vielä raikas salaatti ja vettä niin nam! 

SAM_0303m.JPG

 

Alkuperäinen resepti on Pastanjauhantaa -blogista, mutta kuten huomata saattaa, hieman sitä muuntelin omien kaappien tarvikkeiden mukaiseksi. Suosittelen jälleen! 🙂  

koti ruoka-ja-juoma

Avokadopasta – tätä ei kai vielä voi kutsua klassikoksi?

Ostin viime viikolla pussillisen avokadoja, tietämättä sen tarkemmin mitä niistä tekisin. Käytän niitä useasti salaateissa ja leivän päällä, mutta nyt ajattelin tehdä ihan ruokaa ruokaa. Päätin tehdä siis Alexander Gullichsenin avokadopastaa alkuperäisellä reseptillä. No eihän se ihan täysin tuolla kaavalla sitten mennyt. Oikeastaan vaihdoin pastan täysjyvään ja parmesanin ja pecorinon sijasta käytin italialaista pastajuustoa, joka ei siis paakkuunnu. En tiedä miksi kaupassa en osaa lukea – tarkoitus oli ihan oikeasti ostaa parmesania, mutta tänään kaapissa ei ollutkaan parmesania vaan tuota yleistä pastajuustoa… Ja mikäs siinä, hyvin nimittäin toimi! Basilikan sijasta käytin korianteria. Kannatti pysyä chilin ja limen kanssa reseptin määrissä, tulisuus ja maku oli juuri täydellistä, ei liian tulista tai tujua. Itse muussasin avokadoa varsin pieneksi enkä jättänyt isoiksi paloiksi. Toimi! 

SAM_0186m.JPG

SAM_0188m.JPG

Oli kyllä hyvää! Ja hurjan täyttävää. Mietin, että mistä tähän repisi proteiinia. Avokki söi omaansa illalla vielä tonnikalan kanssa. Hieman karsastin yhdistelmää, mutta hänen mukaansa oli oikein hyvää. Voin siis suositella! 

koti ruoka-ja-juoma