Lohta Välimeren kuorrutteella
Tämä resepti on vanha, ainakin seitsemän vuotta sitten Pirkka-lehdestä bongattu, mutta toimii edelleen. Hieman ihmettelen reseptin nimitystä, sillä eihän kuorrutteessa ole oikeastaan muuta Välimeren alueelle viittaavaa kuin tomaatit. Jotta tätä voisi kutsua Välimeren kuorruteeksi, lisäisin siihen varmastikin kapriksia ja miksei ehkä oliivejakin, jos niistä tykkäisin. 🙂
Tarvitset:
– mieluisen kokoisen kimpaleen merilohta- tai kirjolohta (itselläni taisi olla puolikiloinen kirjolohi)
– merisuolaa
– mustapippuria
Kuorutteeseen:
– 300 grammaa kirsikkatomaatteja
– yhden paprikan (alkuperäisessä ohjeessa tykkäsivät laittaa vihreää, mutta meiltä löytyi vain keltaista)
– yhden sipulin
– 1 dl juustoraastetta
– 2 viipaletta paahtoleipää
– 100 grammaa ranskankermaa
– 1 rkl sinappia
Koristeluun tuoretta tilliä ja sitruunan lohkoja
1. Laita kala uunivuokaan nahka pohjaan päin ja mausta suolalla ja pippurilla
2. Sekoita kuorruteainekset keskenään ja levitä kalan päälle tai reunoille
3. Kypsyttele 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes kala on kypsää
4. Koristele tillillä ja sitruunalla
Tein aika reilusti tuota kuorrutetta, joten määrällisesti se riittäisi isomallekin kalafileelle. Itse nautiskelin lohen paahdettujen bataattilohkojen kanssa. Nam!