Syksyn suklaa-pähkinäcookies

Kukapa voisi vastustaa American cookieseja? Nopean kaappitsekkauksen perusteella eilen ei kuitenkaan pystynyt niitä tekemään, joten päätin soveltaa ja tehdä jotain muita keksejä. Anoppilan kaapissa ei ollut tavallista tummaa suklaata, mutta appelsiinicrispillä maustettua kylläkin. Tästä innostuneesta väsäilin suklaa-pähkinäcookiesit, helppoa ja nopeaa! Näihin tuli siis pieni appelsiinin vivahde, mutta todellakin aika pieni. 

22 kpl

Tarvitset: 

100 grammaa voita 

1 dl sokeria

1 pieni kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl kaakaojauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

n. 70-100 grammaa Appelsiini ja crisp tummaa suklaata

n. 1 dl rouhittuja cashew- ja pekaanipähkinöitä

_DSC6705.jpg

 

1. Rouhi suklaa ja pähkinät haluamasi kokoisiksi rouheeksi

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi 

3. Lisää joukkoon kanamuna ja vatkaa taas

4. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon

5. Lisää joukkoon suklaa-pähkinärouhe ja sekoita hyvin

6. Pyörittele halkaisijaltaan n. 2-3 cm kokoisia palluroita ja asettele sopivan kauaksi toisistaan (nää leviää ihan kivasti uunissa)

7. Paista 175 asteessa, 13-15 minuuttia, varo palamista! 

 

Oikein nopsa ohje. Sovelsin sen tästä Valio.fi:n reseptistä. 

 

ps. Kiitos kuvaajalle! 🙂

 

Koti Ruoka ja juoma

Intiaanikesän makea leipä

Tämän reseptin löysin ylläri ylläri kesken dietin ja olen halunnut kokeilla sitä jo monta viikkoa. Se oli kuin olikin odotuksen arvoinen! Tuoksuista tuli tosin mieleen ennemmin joulu kuin lämpimät loppukesän päivät. Tämä olisi myös kaunis vieminen esimerkiksi tuparilahjaksi.

20131014_0014m.jpg

 Intiaanikesän makea leipä

3 dl porkkanaraastetta (raasta mieluiten pieniteräisellä raastimella, yleiskone oli suurena apuna tässä)
2 dl ruokosokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
hyppysellinen jauhettua/raastettua muskottipähkinää
hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1/4 tl suolaa
1 dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä
päälle: pekaanipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään sokeri, rypsiöljy ja vaniljauute. Sekoita joukkoon kananmunat ja vatkaa kevyesti esim. haarukalla (tarkoitus ei ole siis tehdä vaahtoa, vaan saada vain ainekset sekaisin).

Sekoita keskenään jauho, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita kuivat aineet märkiin ja hämmennä sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon porkkanaraaste ja pekaanipähkinät.

Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja tasaa pinta. Silikooninen leipävuoka oli kätevä tässä. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä. Paista 45–55 minuuttia. Kypsyyden voit testata hammastikulla.

 

Resepti on Eeva Kolun blogista Kauhaa ja rakkautta.

Koti Ruoka ja juoma