Pikkuveljen heinäsirkkapiirakka

Bongasin tämän herkullisen ohjeen Pullahiiren blogista ja se täytyi saada kokeiluun heti sopivan tilaisuuden tullen. Pikkuveljen syntymäpäivä oli oiva syy tähän.

20140316_0013p.jpg

Pikkuveljen heinäsirkkapiirakka

Pohja

350 g Domino minttu keksejä

60 g leivontamargariinia

Täyte

180 g vaahtokarkkeja (Väiski)

1 dl maitoa

1 dl minttulikööriä (Kissanminttu)

6 dl kermavaahtoa (säästä osa koristeluun)

(vihreää elintarvikeväriä)

Pinnalle

Marianne Crush -rouhetta

kermavaahtoa

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi. Murskaa domino-keksit tehosekoittimella. Omalle tehosekoittimelleni neljä keksiä kerralla oli hyvä määrä. Sekoita keksit ja sulatettu voi keskenään, painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Mittaa kattilaan maito, likööri ja vaahtokarkit. Kuumenna seos kiehuvaksi niin, että vaahtokarkit sulavat joukkoon. Varaa tarpeeksi iso kattila, seos vaahtoaa kuumetessaan. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa kerma, nappaa pieni osa siitä talteen koristelua varten. Sekoita kermavaahto jäähtyneen liköörivaahtokarkkiseoksen joukkoon. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Itse sain ihan mukavan värin aikaiseksi ihan normi ainesten pohjalta. Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin käyttämään valkoisia vaahtokarkkeja, joten niiden kanssa pieni lisä vihreää ei varmasti olisi pahitteeksi.

Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. kaksi tuntia. Koristele piirakka ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Piirakka oli omaan makuuni hieman liian makea. Toisaalta se oli ehkä myös ihan hyvä, eipä tullut syötyä liian monta palaa. ;) Seuraavan kerran ohjetta voisi testata vähemmän makealla keksipohjalla ja koettaa myös vertailla vaahtokarkkien sokeripitoisuuksia.

20140316_0053p.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma