Pimenevien syysiltojen bataattiporkkanainkiväärikeitto
Pimenevien syysiltojen bataattiporkkanainkiväärikeitto kera tofun
3 annosta
600g bataattia
600g porkkanoita
3 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
45g kookosöljyä
135g rahkaa
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
mausteita (ruususuola, herbamare, chili explosition)
loraus maitoa
1 pkt (300g) tofua
Kuori ja pilko bataatti, sipuli ja porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kookosöljy, rahka, hienoksi raastettu inkivääri, puristettu valkosipuli ja mausteet. Sekoittele liedellä tasaiseksi ja lisää pieni tilkka maitoa, jotta ruoka muistuttaa taas enemmän keittoa kuin muusia. Lisäksi tämän päivän annokseen paistoin Jalotofun marinoitua tofua.
Tätä intouduin testaamaan keksittyäni, että bataatti ja inkivääri voisivat olla hyvä yhdistelmä. Kun vielä sattumalta uskaltauduin kokeilemaan tofua toisenkin kerran (ensimmäinen yritys joskus vuoden takaa kesältä meni ihan päin honkia), tästä tuli yksi uusista lemppariruoistani ja tulen varmasti tekemään sitä vielä monet kerrat! Tofu antaa mukavasti rakennetta ja pureskeltavaa ruokaan.
Muokattu 6.10.2018, kun palasin ohjeen pariin ja huomasin, ettei aineksissa mainittu lainkaan toista pääraaka-ainetta eli porkkanaa.