Ladataan...
Sivunäyttämö

EDIT: Arvonta on päättynyt ja voittajille lähetetty sähköpostia, iso kiitos kaikille kommenteista ja osallistumisesta. Toivottavasti nähdään messuilla!

Helsingin kirjamessut järjestetään jo ensi viikolla, jee! Nyt myös teillä on mahdollisuus voittaa liput näille messuille. Itse odotan tämän vuoden tapahtumaa erityisen innoissani, koska messujen ohjelmapäällikkönä toimii huippu Ronja Salmi. Ohjelmassa näkyy paljon mielenkiintoisia keskusteluja, kuten paneelia ilmastonmuutoksesta, lukupiirejä, puhetta vauva.fi-sivusta inspiraationsa saaneista kirjoista sekä eduskunnan ystävistä ja vihamiehistä. Messut ovat avoinna to-su 25.-28.10. Tiesitkö muuten, että kirjamessut ovat kävijämäärältään messukeskuksen suurin tapahtuma? Samaan aikaan järjestetään myös viini- ja ruokatapahtuma.

Teidän lukijoiden kesken messuille arvotaan kaksi lippua! Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta ke 24.10.2018 klo 20.00 mennessä. Muistathan kirjoittaa myös sähköpostisi sille varattuun kenttään, lähetämme liput sähköisesti tähän osoitteeseen.  Kommentissasi voit kertoa mitä odotat eniten messuilta tai vaikka postaustoiveita Sivunäyttämölle! Nähdään kirjamessuilla <3

Arvonta toteutettu yhteistyössä Helsingin kirjamessujen kanssa

Kuva viime vuoden messuilta / Helsingin Messukeskus.

 

Ladataan...

Ladataan...
Sivunäyttämö

"Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa puolikuollutta elämää."

Jos kirjan nimenä on Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot, odotukseni kirjasta ovat melko korkeat. Leena Virtasen kirjoittama ja Sanna Pelliccionin kuvittama lasten tietokirja Minna! (Teos) ilmestyi tämän kuun alussa. Siinä kerrotaan Minna Canthin päivän askareista ja ajatuksista. Lukijoita halutaan myös herätellä pohtimaan mitä vosimme nykypäivänä oppia Canthilta, mitkä ovat meidän yhteiskuntamme ongelmia joihin puuttua? Minna Canthin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 175 vuotta ja kirja aloittaa juhlavuoden vieton jo nyt.

Ensimmäisenä kirjassa herättävät huomion kauniit kuvat. Pelliccionin kuvitus on täynnä suloisia pastellivärejä ja viehättäviä yksityiskohtia. Katseltavaa riittää niin lapsille kuin vanhemmallekin lukijalle. Lyhyydestään huolimatta tekstit onnistuvat luomaan monipuolisen kuvan Canthista. Naisten epätasa-arvoista asemaa, köyhyyttä ja muita Minna Canthiin liittyviä teemoja käsitellään arkipäiväisten esimerkkien kautta, lapsille mahdollisimman helposti lähestyttävästi. Kirja ei kuitenkaan ole liian pelkistetty tai karsittu, vaan siinä oikeasti käsitellään tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita. Hienoa, että lastenkirjakaan ei pelkää tarttua niihin! Hyvä idea on myös kannustaa lapsia Minnan esimerkin avulla vaikuttamaan tämänkin päivän maailmaan, kirjasta löytyy myös lista tavoista viettää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää Maaliskuisin. Kertomusta täydentää hyvin loppuun koottu taulu Canthin sitaateista ja tasa-arvon edistymisestä Suomessa.

Vaikka Minna! - Minna Canthin uskomaton elämä ja teot on lapsille suunnattu tietokirja, tarjoaa se hyvän katsauksen Canthin elämään ja muistutuksen jokaisen jakamattomasta ihmisarvosta aikuisellekin lukijalle. Canth on varmasti Suomen historian tunnetuimpia tasa-arvotaistelijoita, mutta Minna! kertoo hänestä olematta tylsä tai kulunut. Monet teemat ovat edelleen myös valitettavan ajankohtaisia. Kirjan esittämä kysymys Mitä Minna teksi, jos hän eläisi nyt? on hyvä esittää itselleen epävarmuuden hetkellä. Takuulla tämä esikuva ei ainakaan vaikenisi vääryyksien edessä.

Tämä kirja käynnisti samalla Teoksen Suomen supernaisia-kirjasarjan. Innolla jään odottamaan, kenestä seuraavaksi saamme lukea.

 

Ladataan...

Ladataan...
Sivunäyttämö

EDIT. Liput on arvottu ja voittajille lähetetty sähköpostia. Kiitos paljon kaille arvontaan osallistuneille!

Syksy tuo tullessaan mahtavia tapahtumia kulttuurin ystäville. Ensimmäisenä koittavat Turun kirjamessut 5.-7.10. Suomen vanhimmassa kirjallisuuden messutapahtumassa nähdään jopa 650 esiintyjää ja satoja näytteilleasettajia. Tämän vuoden teemana on Viro. Itse odotan innolla esimerkiksi Otso Sillanaukeen puheenvuoroa Zero vaste - Jäähyväiset jätteille kirjastaan ja Minna Rytinsaloa kertomassa uutusteoksestaan Rouva C. Mukanan on myös keskusteluja niin köyhyydestä, ilmastonmuutoksesta kuin nuorten lukuinnon kasvattamisesta. Kirjailijoista messuilla ovat mm. Mauri Kunnas, Sinikka ja Tiina Nopola sekä Pauliina Rauhala. Samaan aikaan messukeskuksessa ovat myös Turun ruoka- & viinimessut.

Saan ilokseni arpoa myös teidän blogin lukijoiden kesken kaksi pakettia lippuja messuille (yhdessä paketissa on liput kahdelle henkilölle). Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta 26.9.2018 klo 20.00 mennessä. Muistathan kirjoittaa myös sähköpostisi sille varattuun kenttään, näin saamme yhteyden arvonnan voittajaan.  Kommentissasi voit kertoa mitä odotat eniten messuilta tai vaikka postaustoiveita Sivunäyttämölle! Nähdään Turun kirjamessuilla <3

Arvonta toteutettu yhteistyössä Turun Messukeskuksen kanssa

http://www.kirjamessut.fi/

Ladataan...
Sivunäyttämö

Elokuun on jo loppupuolella. mutta vielä on kesää jäljellä, nimittäin teatterikesää! Paattisten peltojen keskeltä löytyy suosituksen arvoinen Vinttiteatteri, jossa tänä vuonna näytellään Saunan takana. Näytelmä kuvaa 90-luvun laman jälkeistä aikaa. Lama on jättänyt jälkensä kaikkiin eikä elämä tunnu palautuvan tutuille uomilleen. Ihminen on yksin vaikka olisikin yhdessä muiden kanssa. Äänet kaikuvat tyhjyyteen, kun vastausta ei kuulu. Saunan takana on kutkuttava yhdistelmä turvallisen tuttua ja äärimmilleen vietyä outoutta. Samaan aikaan mielessä pyörii naurua ja sääliä. Vinttiteatteri on jo useamman kesän ajan ilahduttavasti piristänyt kesäteatteritarjontaa nuorekkaalla otteellaan. Huumoria voi rakentaa sortumatta vuosikymmenten takaisiin kliseisiin, samalla ympäröivää maailmaa tarkastellen. Tätä lisää!

Saunan Takana

Käsikirjoitus: Karlo Haapiainen ja Anu Heikkilä

Ohjaus: Anu Heikkilä

Esitykset jatkuvat 8.9 saakka

http://www.vinttiteatteri.fi/

Pages