Parsaa ja uppomunia.
Parsa on vallannut ravintolat. On parsan paraatiaika! Koin joskus kaverini luona menun, joka sisälsi tankoparsaa, uppomunia ja pekonia hollandaisekastikkeen kera. Viime perjantaina toteutimme saman menun, mutta sillä erotuksella, ettei kukaan ollut valmistanut tätä mystistä kastiketta saati uppomunia koskaan!
Noh, onneksi on ystävämme google! Kastikkeen ensimmäinen versio muistutti lähinnä tuoremehua. Muutaman irvistyksen ja naurunremakan jälkeen otimme etäyhteyden Turkuun ystäväni isälle, joka on kotikokkien mestari. Uudet ohjaat saatuamme lähdimme päättäväisinä taistoon – hitto mitään valmiskastiketta ei kyllä käydä ostamassa! Ja tadaa, nuan vaan onnistui. Maku oli hyvä, koostumus aika tönkkö (tosin en edes muista millaista sen olisi pitänyt olla :D).
Uppomunat olivat yhtälailla mysteeri, mutta huomattavasti helpompi kesytettävä. Niiden tekeminen oli jopa jännittävän hauskaa!! Kokonaisuus ja lopputulos oli todella loistava ensikertalaisille. Oli hienoa ylittää itsensä (nyt joku kotikokki nauraa pissat housuissa) tässä uuvuttavassa, haastavassa, mutta ah niin hienossa kokemuksessa. 🙂