Mitä kaapista löytyy
Olen todella huono heittämään ruokaa pois ja minua melkein itkettää, jos joudun syystä tai toisesta laittamaan ruokaa roskikseen. Tämä ei missään nimessä ole tietystikään huono asia, sillä ihmisethän usein heittävät aivan huikeita määriä ruokaa menemään, kun niistä onkin yllättäen menneet päiväykset umpeen. Kuinka vaikeaa on priorisoida ne nopeasti ja helposti pilaantuvat ruoat ensimmäisenä syötäviksi? Itse pidän tarkasti huolta, etten osta ruokaa liian lyhyillä päiväyksillä tai jos ostan, ne voi pakastaa. Suomessa kotitalouksissa heitetään vuosittain henkilöä kohden 20-26 kiloa ruokaa 125 euron arvosta menemään. Uskomaton määrä!
Pahoittelut saarnaamisesta 😀 On vain todella hölmöä tuhlata ruokaa tuolla tavalla.
Jos useammalla jääkaapissa lojuvalla ruoka-aineella alkaa uhkaavasti deadlinet lähestyä, pelastan tilanteen useimmiten ”Mitä kaapista löytyy” -pizzalla. Viime sunnuntaina pizzaan kuului:
Pakasteesta löytynyt jauhelihan loppu (ehkä 100 g)
Pinaattia
Muutama herkkusieni
Pienen pieni pala paprikaa
Yksi tomaatti
Puolikas sipuli
Lisäksi alle ketsuppia ja päälle pakasteesta kaivettua juustoa
Olisiko nyt hyvä aika kipittää sinne keittiön kaapeille ja tsekata mitäs kaikkea siellä nyt oikein onkaan? Ja hei, myös kuiva-aineet ja säilykkeet menevät vanhaksi eli niitäkään ei turhaan kannata hamstrata aivan kaappikaupalla.