Mites mun uudenvuodenlupaus…?

Tammikuu alkaa olemaan takana päin ja on aika tehdä pieni katsaus siihen, miten vuosi on alkanut. Uudenvuodenlupauksenihan oli tehdä eräänlainen ryhtiliike ja nyt on hyvä aika tsekata onko mitään tapahtunut. Täältä voit lukea tarkemmin mitä se minulle tarkoitti, mutta lyhyesti sanottuna tarkoituksena oli alkaa syömään enemmän vihanneksia ja hedelmiä. Noh mites tämä on sujunut?

AamupalaViime vuoden lopussa aamupalanani oli useimmiten kananmuna ja banaani. Nyt kutakuinkin vakioaamupalakseni on muodostunut terveellinen smoothie, jonka teen aina jo illalla valmiiksi, jolloin se on helppo napata aamulla unenpöpperössä jääkaapista matkaan. Smoothieen tulee aina vähän mitä sattuu, sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. En tiedä onko minulla huono makuaisti vai eikö niillä aineksilla loppujen lopuksi ole kauheasti väliä, koska aina lopputulos on maistunut todella hyvältä vaikka tekohetkellä olisikin hieman epäilyttänyt. Yleensä heitän mukaan esimerkiksi näitä: mandariini, avokado, pinaatti, banaani, omena, kiiwi, jogurtti.

Lounas. Viime vuoden puolella kävin päivittäin ulkona lounaalla nauttimassa milloin mitäkin. Usein saatoin tilata keiton ja leivän, mutta lähes aina annokseen kuuluu kylkiäisenä myös sipsejä. Täällä sipsit ovat siis ihan ok lounas, mutta itse jätin ne kyllä joka kerta lautaselle. Nyt olen alkanut tekemään lounaan itse kotona valmiiksi ja kantamaan eväsrasiassa töihin. Sunnuntai on loistava päivä tehdä kunnon satsi ruokaa ja sillä pärjääkin sitten koko viikon. Bravuurini on makaronilaatikko, mutta esimerkiksi kana-ananaskastike riisillä tai tonnikala-munaleivät toimivat myös hyvin. Makaronilaatikon (tai muun lounaan) kanssa pyrin syömään myös jotakin vihreää, jottei salaattiosasto jäisi aivan täysin paitsioon. Jos ei muuta, niin nappaan kurkun pätkän eväslaatikkoon.

185097420.jpg

Välipala. Viime vuoden puolella välipalana oli jonkinlainen välipalapatukka tai -keksi. Nyt syön välipalana töissä jonkun hedelmän, yleensä mandariinin. Meille tuodaan töissä aina maanantaisin iso laatikollinen hedelmiä ja niitä saa sitten itse kukin napsia makunsa mukaan viikon mittaan. Perjantaisin valikoima ei enää yleensä ole kovin laaja, vaan silloin tyydytään siihen hedelmään, joka on jäljellä.

photo (1).JPG

Päivällinen. Tämä oli aiemmin aina leipää, ihan aina. Nykysin tämä saattaa hyvinkin olla samaa sapuskaa kuin lounaskin. Pakko kuitenkin myöntää, että olen kyllä edelleen kova syömään leipää, joten saataan tehdä täyttävät kananmunaleivätkin päivälliseksi.

Iltapala oli aiemmin leipää kinkulla ja juustolla. Nykyisin se on edelleen lähes poikkeuksetta leipää, mutta nyt olen pyrkinyt tunkemaan päälle mahdollisimman paljon vihanneksia, lähinnä pinaattia, paprikaa ja kurkkua. Ulkomaalaiset muuten tuntuvat pitävän outona suomalaisten tapaa syödä leivät ”aukinaisena” eli open sandwicheinä (ylempi kuva). Muut nimittäin laittavat aina esimerkiksi kaksi paahtoleipää päällekäin tai sämpylän kannen kiinni (alempi kuva). Outoa on kuulemma myös se, että syömme vihanneksia aamiaisella, sillä esimerkiksi Irlantilaiseen aamiaiseen ei todellakaan kuulu rehun rehua. En tiennytkään, että nämä ovat suomalaisia tapoja!

Kuvankaappaus 2015-1-19 kello 19.23.27.png

Kokonaisuudessaan olen siis pysynyt uudenvuodenlupauksessani aika hyvin! Olen pitänyt joka aterialla mielessä sen, että lautasella pitäisi olla myös jotakin terveellistä eikä pelkkää ”sitä itseään” eli vaikka makaronilaatikkoa tai leipää juustolla ja kinkulla. Suurimmat saavutukseni ovat olleet tähän saakka

  • smoothien vakiintuminen aamupalaksi, jolloin saan heti aamusta loistavan vitamiini- ja energiabuustin.
  • lounaan tekeminen kotona, jolloin ruoka on terveellisempää ja myös rahaa säästyy roimasti.
  • Välipalahedelmästä on tullut iltapäivän piristys.

Paljon on tietysti parannettavaa ja kaiken maailman turhuuksia voisi aina karsia (sorrun joskus aamuisin Red Bulliin ja toisinaan otan iltapalan kylkeen cocis zeron), mutta nyt ollaan tehty jo huima parannus marras-joulukuuhun nähden, jes! :)

Suhteet Oma elämä