Viikonloppuhupeja
Viikonloput ovat minulle aikaa, jolloin voi nukkua pitkään, syödä rauhassa aamupalaa, lukea hesaria, käydä rauhassa kuntosalilla tai lenkillä, ulkoilla Seran kanssa, käydä ulkona syömässä, käydä leffassa, tehdä retkiä tai ihan vaan olla. Arki-iltoina ei pahemmin tule tehtyä muuta kuin urheiltua, sillä muutamassa tunnissa ei paljon muuta ehdi (tai en vain halua ahnehtia liikaa ohjelmaa). Väitän, että Suomessa ollessani tein viikolla paljon enemmän asioita kuin täällä. Tämä johtuu lähinnä siitä, että Suomessa pääsin töistä monesti jo klo 16 ja olin kotona viisi minuuttia myöhemmin, kun taas täällä olen kotona töiden jälkeen vasta kuuden aikoihin. Nuo ovat selkeästi aika ratkaisevat kaksi tuntia minulle!
Viime viikonloppu meni työkavereiden kanssa mökillä Irlannin maaseudulla Arklown lähistöllä:
Mökki oli bongattu AirBnb:stä ja se oli melkoisen upea vanha talo, jonne mahduimme kaikki 11 ihmistä loistavasti majoittumaan.
Toissa viikonloppuna meillä puolestaan oli vieras syömässä ja leivoin illalliselle hienoja sämpylöitä (onnistuivat kunnolla ensimmäistä kertaa ikinä, jee):
Valmistin myös uunissa bataattiranskalaisia, joita en ollut aiemmin tehnyt. Niistä tulikin heti uusi suosikkini! Tässä super-helppo resepti:
-
Noin 1 bataatti per nokka
-
Öljyä
-
Mausteita (esim. pippuri, suola, chili)
Leikkaa bataatit ranskalaisten muotoon, mutta älä tee niistä liian ohuita, sillä bataatti kutistuu hieman kasaan uunissa. Yritä leikata niistä myös mahdollisimman samankokoisia, jotta paistuvat sitten tasaisesti.
Laita bataattisuikaleet, öljy ja mausteet pussiin ja hölskytä niin, että öljy ja mausteet tarttuvat tasaisesti ranskalaisiin.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Muistin ottaa kuvan juuri ennen kuin viimeisetkin ranet katosi lautaselta :)